Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Ismét tehetséget kutattunk

2011.02.22. 01:53 - kcsabi

Címkék: tehetségkutatás csenki félőrültek

Humor-őrület a Godot Dumaszínházban! Na jó, inkább Fél-őrület. Hétfő este újra tehetséget kutattunk, több-kevesebb sikerrel.

Csenki Attila vezette fel – és időnként le is -  a fiatalokat, akik úgy érezték, van keresnivalójuk a színpadon. Egyesek reménnyel, mások önbizalommal, és volt, aki sörrel telve érkezett a zsigorú zsűri, azaz a közönség színe elé. Pikáns és jópofa, kicsiszolt és spontán, morbid és lopott poénok egyaránt előfordultak, ahogy az már csak lenni szokott. Szórványos taps, felcsattanó nevetés vagy hamar felmutatott piros lapok jelezték, hogy a humorista-próbálkozó mennyire talált bele a jelen lévők ízlésébe. A szabályok értelmében ugyanis a tisztelt publikum soraiban mindig öt piros lap segíti a „pálcatörést” azok felett, akik nem szórakoztatóak az adott estén. Elég hármat a levegőbe emelni ahhoz, hogy a fellépőből – akár mondat közben is – lelépő legyen.

Sokan gondolják, nevettetni a világ legegyszerűbb dolga, hiszen otthon, vagy egy sörözőben is nagy sikert aratnak a poénjai. Akik egyszer már szembe néztek nyolcvan – kilencven nevetni vágyó emberrel, már tudják, nem így van.

A tizenhárom ifjú humor-harcosból most is csupán négyen tudták elkerülni a népítéletet, ők sikeresen végig dumálták a maximális öt percet. Redeczki Mária, Berta Róbert, Sáfár „Safi” Zoltán és Szobácsi Gergő jutottak el a döntőig, ahol újabb két percük volt folytatni a műsorukat. Érdekes módon itt már mindenki lazább, felszabadultabb volt, a ráadást a mikrofon mindkét oldalán jobban élvezték.

A döntős csapat (Berta Róbert, Szobácsi Gergő, Redeczki Mária, Sáfár „Safi” Zoltán):

 

Az est végén ismét a nagyérdemű jutott fontos szerephez, hiszen a Fesztivál napi első helyezettjét mindig a közönség választja. A szavazatok alapján ez alkalommal holtverseny alakult ki, Berta Róbert és Szobácsi Gergő megosztott első helyet szerzett. Gratulálunk nekik!

Díjátadás:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tehetségkutatás persze nem áll meg, bárki, bármikor jelentkezhet a fellepo@dumaszinhaz.hu címen, és előzetes beosztás után megkapja a lehetőséget a Godot Dumaszínházban. Ott pedig már csakis a közönség dönt… 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr202678648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása