Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Aranyozott édesség, azaz Bonbon-díj, 2011

2011.03.05. 14:32 - kcsabi

Címkék: badár rádiókabaré szomszédnéni bonbon díj

Az MR1-Kossuth Rádióban hallható Rádiókabaré Bonbon-díját idén Badár Sándor, illetve a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs kapták. Az aranyozott bon-bonokat a Magyar Rádió nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Jónás István és a Rádiókabaré vezető szerkesztője, Sinkó Péter adták át kedden, a Stefánia Kultúrpalotában.

 

A Rádiókabaré szombati adásának felvételén -, melynek műsorvezetője éppen Badár Sándor volt – Litkai Gergely és Kőhalmi Zoltán humoros bevezetője után érkeztek a színpadra a díj átadói, majd kitüntetettjei. A hely és az alkalom szellemének megfelelően a díjátadók és a díjazottak közös erővel alakítottak kabarészámot az ünnepélyes pillanatokból.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Badár Sándor önmagát is meglepő tömörséggel vette át és köszönte meg a kitüntetést, de ez az egy bővített mondat is elég volt ahhoz, hogy megnevettesse a közönséget. A Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai közös munkával érték el sikerüket, így a köszönetnyilvánítás feladatát is megosztották. Bálint Ferenc vezette fel Tóth Szabolcs ünnepi beszédét, persze a viccelődés lehetőségét ő sem hagyta ki. Szabolcs szerint teljesen váratlanul érte őket a díj, az csak a véletlen műve, hogy mindig maguknál hordanak egy köszönőbeszédet, amit most is elhozott. Zavarában először a Karinthy-gyűrűt köszönte meg, de aztán kiderült, az egy másik beszéd, és végül meglettek a mosatni alkalomra szóló gondolatok is.

 

A Bonbon díjat a Rádiókabaré 1998-ban alapította, azóta minden év elején azoknak a művészeknek – íróknak, humoristáknak, színészeknek - ítélik meg, akik előző évben a legtöbbet tették a hallgatók szórakoztatásáért. Az aranyozott édesség egyébként Kondor Ernő Bonbonniére nevű mulatójára emlékezik, amit a magyar kabaré szülőhelyének tekintenek, hiszen itt lépett fel először Nagy Endre.

 

Néhány kép az estéről (készítette: Vörös Szilárd):

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr112712757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása