Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Tóth Edu: Azonnal műhely

2011.05.03. 21:37 - kcsabi

Címkék: önálló est tóth edu azonnal műhely

 „Ez nagyon jó!”

„Jajj, ez óriási sztori volt!”

„Ó, hát ez nagyon vicces…”

Ilyen és ehhez hasonló lelkes mondatokat gyakran hallani a Dumaszínházban, aki gyakran jár fellépésekre már megszokta, nem lepődik meg rajta. A túláradó lelkesedés, mondhatni, természetes velejárója a szoros közönségkapcsolatot igénylő stand up comedy műfajának. No, de hogy ezek a mondatok az előadótól hangozzanak el, előadás közben? Ilyet még nem hallottam…

…de aztán tegnap este elmentem a Godot Dumaszínházba, Tóth Edu önálló estjére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edu lelkes.

Mesélni akar, sztorizni, elmondani mindent, ami történt vele, amit gondol, érez, lehetőség szerint mindent azonnal. Ezért is találó az est címe, Azonnal műhely.

A fiatalember persze még rutintalan, kiforratlan, történetei szétfolynak, mégis magával ragad. A műfaj, a humor, a közönség szeretete igazi, semmi erőltetettség, semmi álságos hatásvadászat. Edut látjuk a színpadon, amint megmutatja az életét, a saját világát, kalandjait, botlásait, komikus és fájdalmas küzdelmeit, gyengeségeit, boldogságát.

Naiv, csodálkozó gyermek ő, aki még hisz abban, hogy elég a világot magához ölelnie és ugyanezt kapja vissza is. Talán a valóságban nem így van, de abban a másfél órában, ott a helyszínen előadó és közönsége között igen. Működik. Nincs erre jobb bizonyíték, mint amikor látod a fiatal párt, amint végig nevetik az estét, jól szórakoznak, és csak végén derül ki, hogy egy szót nem értenek magyarul…

Nem ragozom túl, mondja el a legfőbb érintett, hogy érezte magát. Villáminterjú Eduval, itt:

 

Az est vendége Czeglédi Zoltán volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edu-simogatás:

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr982875641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snr torrente 2011.05.06. 19:13:06

Bevezetésnek annyit, hogy Edu önálló estje volt életem első, élőben megtekintett Dumaszínházas előadása most hétfőn. Lehet egy jó darabig az utolsó is.

A srác egyszerűen nem színpadra való! Katasztrofális volt! Ha nincs a meghívott vendég, Czeglédi Zoltán, akkor kb. visszakérem a jegyem árát. Edu artikulátlanul hadar és gyakran az volt az átkötő szövege, hogy "jajdesokanvagytokdejóhogyvagytok" és "jajmégmitmondjakmégannyimindentkellelmondanom". A nagyrészt rokonokból, iskolai évfolyamtársakból, kollégákból (körülöttünk csak ilyen nézők ültek) álló közönség pedig picit szemlesütve, kicsit sajnálkozva megtapsolja, elmosolyog poénjain.

De hogy ejtsek néhány szót a vendégről is, Zoltánról. Nem tudom ő mennyire gyakorlott előadó, hányszor lépett már itt fel, de előadásával gyakorlatilag leiskolázta a főelőadót. Gátlások nélkül, érthetően, összefüggően tudott jól és humorosan beszélni. Kár, hogy nem az ő önálló estjén voltunk...

bzsuzs 2011.05.07. 13:33:51

@snr torrente: Mi harmadjára voltunk Edu önálló estjén, és most is rengeteget nevettünk. Főleg a második fele volt emlékezetes számunkra, és nem kérdés, hogy megyünk legközelebb is.

Az is igaz, hogy Edu megosztó személyiség, de úgy látszik, csak a fenti kommentelő volt rosszkor a rossz helyen. Az "elmosolyog a poénjain" egy nagyon gyenge hasonlat arra, ami ott történt, ráadásul nem igaz, és azért egy kicsit az is furcsa, hogy a fenti hozzászóló élete első Dumaszínházas előadásához egy még a pályája elején járó, kezdő humorista önálló estjét választotta. Jótanács: legközelebb a könnyebben fogyasztható humoristák előadásait látogasd, és utána olyat írj, ami megfelel a valóságnak

fecso 2011.05.07. 18:33:49

Még most is emlegetjük a hétfő estét. Ez az Edu tényleg nem normális. Néha tényleg hagyhatna egy kis időt, hogy kinevessük magunkat, mielőtt belekezdene a következő történetbe, de csak belejön majd. Nagy este volt, mi is várjuk a következőt.

Jillanna 2011.05.08. 23:40:41

@snr torrente: Kicsit tanácstalan vagyok vajon ugyanazt az estét láttuk-e? Tény, hogy a két fiu stilusa nagyon távol áll egymástól, Zoli előadása mélyen Edué alatt volt. Ha azon az estén nincs Edu, akkor egy izléstelen, gusztustalan előadás hallgatásával töltöttük volna az esténket és enyhe hányingerrel, szomoruan távoztunk volna. Konkrétan az emberek inkább egymással beszélgettek a Zoli nem kissé szinvonaltalan, valóvilágos szövegét hallgatva. Szerencsére a végén Edu zárta az estét, aki addigra magára találva, a közönséget hahotázásra bírva sikerült elfeledtetnie a Zolival elvesztegetett perceket.

bodrbalu 2011.05.09. 10:10:59

Szerintem teljesen felesleges reagálni Torrente bejegyzésére. Az estét végigröhögtük, erre odaírja, hogy sajnálkozva mosolyogtunk. Innentől kezdve nincs miről beszélni.
Amit Torrente írt, az nem vélemény, vagy ízléskülönbség, hanem rosszindulatú provokáció. Aki ott volt, tudja miről beszélek. Ez egy nagyon jó hangulatú este volt, két kiforratlan, de tehetséges fellépővel.

Jillanna-val sem értek egyet, Zoli egyáltalán nem húzta le Edu műsorát. Rutintalan még, de mindenképp eredeti. Zolinak több tapasztalat kell, Edunak pedig egy jó beszédtanár, és akkor nem lesz itt gond. Már a múlt hétfői előadásuk is 10-ből 9 pontos volt, lesz ez még jobb is, de mi így is nagyon jól szórakoztunk. Köszönjük.

Törzs Jenő 2011.05.09. 10:17:39

@Jillanna: én viszont úgy emlékszem, hogy Zoli Esterházy Pétertől az időskori gyógyszerfüggésig elég sok komoly témáról is beszélt, és igen, a Való Világról is.

Az, hogy te ilyen végtelenül agresszív és modoros módon, és csak ezért a hozzászólásért regisztrálva jössz ide, jól jelzi, hogy nyilván az első hozzászóló által említett csoportba (Edu valamelyik iskolatársa) tartozol. Az, hogy azt írod, hogy az estet Edu "addigra magára találva" zárta, azt jelenti, hogy te is egyetértesz az első hozzászólóval, csak inkább nekiállsz szemétkedni, hazudozni és a másik fellépőt savazni, mintsem elismerd, hogy ez messze nem a legjobb fellépése volt Edunak.

Szerintem egyik fellépő sem okozott egyébként "elvesztegetett perceket", egyedül a te hozzászólásod, ami valóban "nem kissé színvonaltalan", és tényleg szeretném "feledni", ahogy írod. Te ugyanis valóban "ízléstelen, gusztustalan" módon nyilvánultál meg, valóban "enyhe hányingert" okozva.

Kár ezt ide behozni, ez nem erről szól. Az ostoba és kritikátlan rajongást ez a műfaj nem tűri, és szerintem benned se lenne ekkora indulat, ha belül, mélyen nem azt gondolnád, hogy Edunak ez az este nem igazán sikerült. De ahelyett, hogy a többi, kiváló fellépésének örülnél, ugyanis ő egy valóban tehetséges humorista, és nagy jövő áll előtte, inkább (épp az általad kritizált Való Világ kőbunkó szavazóinak stílusában) megpróbálod a másik fellépőt lebontani. Holott ők, úgy tudom, egyáltalán nem ellenségek, hanem barátok, épp ezért léptek fel együtt.

Ha segíteni akarsz Edunak (és nyilván így van, hisz régi barátok lehettek), akkor ne így tedd.

Majja 2011.05.09. 11:07:28

@bodrbalu: Maximálisan egyetértek. Ügyesek voltak mind a ketten

snr torrente 2011.05.10. 17:57:42

@bzsuzs: Nem egészen értem, hogy miért lenne furcsa az, "hogy a fenti hozzászóló élete első Dumaszínházas előadásához egy még a pályája elején járó, kezdő humorista önálló estjét választotta" - lehet egész egyszerűen nem tudtam róla, hogy kezdő? Bíztam a Dumaszínház minőségben és vaktában választottam. Tényleg úgy tűnik rosszkor voltam rossz helyen.

@Jillanna: erre inkább nem reagálok, megtették már mások. Mindenesetre ha hányingerrel szomorúan távoztál, akkor te se lehettél túl elégedett.

Mindenesetre mindkét fellépőnek további sikeres pályát kívánok! Edunak a Coche Fantastico spanyol poén füzérhez pedig egy további fura spanyol "nevet" küldök: spanyolok egyszerűen U-dos (udosz)-nak hívják a U2-t, mivel azt is következetesen lefordítják.
süti beállítások módosítása