Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Duma Impró, a tökéletes meglepetés

2013.02.21. 06:48 - kcsabi

Címkék: fodor bánki kap vinnai csenki mogács janklovics dumaimpró

Hogyan lehet felkészülni az improvizációra? A kérdésben máris ott az ellentmondás. Nem lehet felkészülni, vagy ha igen, akkor úgyis felesleges, hiszen a végén úgyis más történik. A Dumaszínházban persze nem szokatlan, hogy máshogy alakul az este, mint amire számítottunk, van ott improvizáció éppen elég. Ez a műfaj egyik fő vonzóereje. De hogy erre egy komplett előadás épüljön? Ráadásul külső segítséggel? Na, ez már érdekes. Valami új, valami szokatlan, valami Duma Impró. Február végén.

Érdeklődő kérdéseimre kevés választ kaptam, még azoktól is, akik február 26-án este a Corvin Dumaszínház színpadán állnak majd. Többen nevetve mondták, hogy „majd meglátjuk”, és abban szinte mindenki egyetértett, hogy „ők is kíváncsian várják”. A leginkább használható választ Litkai Gergely, a társulat főszerkesztője adta: „Óriási impró dzsembori lesz!”. Ez a rejtélyes mondat szabadfordításban annyit jelent, hogy a szereplők különféle szituációkba helyezik magukat, felvetnek egy-egy témát, aktualitást, és erre reagálnak improvizatív eszközökkel, humorosan.

Az este szereplőit egy hatfős keret alkotja, akik közül hárman vendégművészként éreznek. Bánki Gergely, színész, többek között a Buhera mátrix, a Fekete kefe, vagy a Nexxt című filmekből lehet ismerős. Fodor Annamária, a Thália Színház művésznője, akit sokat már az utcán is Timinek szólítanak, a Munkaügyek című IrReality show egyik főszerepe után. Vinnai András, színész és író, többek között a Mikroszínpadon, tavaly ősszel bemutatott, A humor forrása című darab szerzője.

A vendégeket gondos házigazdaként fogadják a Dumaszínház tagjai. Így például Mogács Dániel, a lázadás nagymestere, aki a Rohan(d)ó élet legfőbb kritikusa. Csenki Attila, a „csenkista” gondolkodású, örök elégedetlen kiskunsági tehetségkutató. Kovács András Péter, aki már mindent kipróbált, amit a humorban ki lehetett a kabaréjelenet-, tévésorozat-, és könyvírástól kezdve a tematikus önálló estekig és a jazz-up comedy-ig. És persze Janklovics Péter, színész-humorista, az örökmozgó stand-up komikus, aki volt már a Sziget arca, de Michael Jackson-hasonmás is, legalábbis hangban és mozgásban.

És hogy ezek után mi fog ott történni? Legyen meglepetés. „Óriási impró dzsembori.” Ez az egy, ami biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr415095412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása