Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

10 éves a Dumaszínház

2013.11.29. 10:30 - Cherkom

A napokban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Dumaszínház, mely alkalomból emléktáblát avattak egykori főhadiszállásán a Madách téri Godot kávézóban. A nagy sajtóérdeklődés mellett lezajló eseményen Koncz Csaba „A dumán túl” című interjúkötetét is bemutatták, melyben a Dumaszínház tíz évének legjobb sztorijait és kulisszatitkait gyűjtötte össze a szerző.

blog.1.jpg

A keddi eseményen Litkai Gergely, a Dumaszínház egyik alapítója és főszerkesztője kezdte a beszédek sorát. - A humor olyan műfaj, aminek megtestesülése elillan, mint a szappanbuborék, ezért érdemes emléktáblát állítani neki. – mondta. - Mi azért állítunk magunknak táblát, mert ha jól tesszük a dolgunkat, nem lesz olyan, aki ezt megcsinálná. Büszkék vagyunk rá, hogy rendszeres fellépőink közül eddig senki sem kapott állami kitüntetést, a humorszakmától viszont annál többen. Jelenleg 6 Karinthy-gyűrűs tagja van a társulatnak, a Bon-bon-díjasoknak pedig se szeri se száma. – tette hozzá, majd összefoglalta az elmúlt tíz év tanulságait. Ezután Mogács Dániel egy ideggyenge államtitkár bőrébe bújva mondott nem rendhagyó, emlékezetes ünnepi beszédet, ami a publikum hangos elismerését váltotta ki. Ezt követően leplezték le az évforduló alkalmából kihelyezett emléktáblát. Mogács után Kiss Ádám ragadta magához a mikrofont, aki felvezette Konc Csaba interjúkönyvének, A dumán túlnak bemutatását, amire az író kérésére, Badár Sándor vállalkozott.

blog.3.jpg

Természetesen a jeles eseményről nem maradtak le a Dumaszínház előadói sem, akik teljes egyetértésben falatozták a pogácsát. Az ünnepséget este jubileumi előadás zárta a Corvin Dumaszínházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr855667163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása