Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Móka Miki és barátai előadás jeltolmáccsal a Dumaszínházban

2014.01.28. 11:36 - Cherkom

Bővül a Dumaszínház repertoárja – akadálymentesített gyerekelőadások január 21-től!

A Corvin sétányon található „Dumaközpont” tavaly októberétől ad helyet a Móka Miki és barátai című gyerekelőadásnak. A vállalkozás célja, hogy a kicsik igényeit is kiszolgálva egy helyen kínáljanak szórakozást, immár az egész család számára – gyereknek és felnőttnek egyaránt.

CAM00697.jpg

Ezt az előadást eddig nagyjából 800 gyermek látta az egyes hétköznapokon és hétvégén, de csak most, január 21-én élvezhették először a produkciót teljes egészében siket gyermekek is jeltolmács segítségével. A produkció és a színház vezetőségének törekvéseit, hogy a fogyatékkal élő gyermekeknek is megadják a színház élményét, mi sem bizonyítja jobban annál, mint hogy ezután minden hónapban lesz legalább egyszer akadálymentesített előadás. A vak és gyengénlátó gyerekek tovább ismerkedhetnek a színház világával oly módon, hogy felmehetnek a színpadra, megfoghatják a kellékeket, díszleteket, – így ismerve meg a teret – megtapinthatják a színészek ruháit, kézbe vehetik a bábokat, csak ezután kezdődik el az előadás, ami eleve interaktív. A jövőben igény szerint terveznek előadásokat kerekesszékes gyerekek részére is – akár iskola vagy alapítvány megkeresésére, az időpontot rugalmasan kezelve. A kezdeményezés célja, hogy ezzel is tovább színesítsék a palettát. A Dumaszínházban a közeljövőben a gyerekdarabok tekintetében is tovább bővül a repertoár.

A Móka Miki és barátai produkció rendezője Pille Tamás. Szereplők: Honti György, Kalmár Gergely, Dióssi Gábor, Fábián Nikolett és Pille Tamás.

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr265786309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása