Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Indul a butító kampány!

2014.03.03. 13:02 - Cherkom

Dr. Mogács, országos kampánykörútra indul, hogy az épeszűek maradékát is meggyőzze arról, hogy a gondolkodás veszélyes. Ennek előkészületeként február 27-én eligazította a sajtót.

Az eligazításon megfogalmazta, hogy körútjának célja azokon az embereken segíteni, akik bár ép elmével rendelkeznek, már nem akarnak az egyre zsugorodó, szűk, gondolkodó réteghez tartozni.

– Megkezdtem országos népbutító kampányomat. Vannak, akik 5 percet szánnak egy ország problémájára, én képes vagyok rá elcseszni egy egész hónapot. Végigjártam az országot, aminek nyoma maradt a filmekben, amik majd az internetet díszítik. A nagyobb városokban fosztom az ész, majd április elsején megérkezem Budapestre, a Dumaszínházba, ahol tábort verek és addig tartok előadásokat, amíg maradnak gondolatok – kezdte Dr. Mogács, majd hozzátette, hogy közel a segítség, azaz ő közel van. Tehát nincsen messze! Felhívta a figyelmet arra, hogy aki érti, amit mond, az rossz úton halad, aki el is tudja olvasni, az még rosszabb úton, és aki le is tudja írni, az szégyellje magát!

Dr. Mogács véleménye szerint sajnos még mindig kevés az ostoba ember. Majd akkor lesznek elegen, ha már nem lesz senki, aki az ostobákat összeszámolja, hogy hányan vannak. – A butaság az okosok utolsó lehetősége arra, hogy végső mentvárként használják. Akkor érünk el sikert, amikor agyunk 99,9999999%-áról nem tudjuk, hogy mit csinál. A maradéknak pedig megmondom, hogy mit csináljon. Nekem bőven elég, ha járni tudnak – mondta. A hazai gazdaságot érintő kérdésekről így vélekedett: – Nem hiszek a gazdasági válságban. Minden hívemnek azt javaslom, hogy ne higgyen benne. Csak az elmúlt hat évben meghétszereztem a vagyonomat, és ezzel nem vagyok egyedül.

Dr. Mogácsnak nincsenek jó hírei a színházat kedvelőknek. Ő ugyanis kizárólag olyan előadásokat támogatna, amiben ő maga alakíthatja Dömdödömöt. – Imádom ezt a figurát. Szerintem Dömdödömre minden darabban szükség van. Ő egy frankó kis megmondó ember. Szóval, ha valaki színházra pocsékolná a pénzt, akkor tegye bele Dömdödömöt! Amit persze én alakítanék, ki más?

Több pesti színház már ehhez alakítja a repertoárját, pár példa a választékból. Rómeó és Júlia és Dömdödöm, III. Dömdödöm, Üvegdömdödömök, Az Operaház Dömdödömje, My Fair Dömdödöm.

Végezetül Dr. Mogács beszélt még az álmairól. Elmondta, hogy olyan országot szeretne, ahol mindenki egyformán buta. Ahol a sületlenség erény. Ahol nincsenek egyszavasnál hosszabb hirdetések, és nem utolsó sorban, ahol minden irányba be lehet hajtani a körforgalomba. Ahol a call centerekben csak egy gomb van: „ha gratulálni akar cégünk működéséhez, nyomja meg az 1-es gombot!” Véleménye szerint a tökéletes butaság nem csupán álom, hanem a közeli valóság.

Dr. Mogács mindenkit arra bíztatott, hogy jöjjön el egy mindent megváltoztató estre, ahonnan garantáltan ostobán és boldogan fog távozni. Addig is kövessék a kampánykörútját a neten (YouTube, Facebook), ahol minden szerdán friss videókból értesülhetnek a történésekből.

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr835841175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása