Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Nemzetközi humor a Godot-ban: Stand-up Express

2011.05.05. 16:38 - kcsabi

Címkék: lock felméri stand up express teshky curac saric

Kísérletnek indult, hagyománnyá vált a Stand-up Express. Az év elején, több hónapnyi szervezés után tanúi lehettünk, amint Magyarországra, pontosabban a Godot Dumaszínház színpadára érkezett a nemzetközi humor. Egy angol, egy horvát és egy magyar fellépő műsorát láthatta a kísérletező kedvű közönség, angol nyelven. Az est sikere lendületet adott a kezdeményezésnek, azóta újabb két alkalommal – más helyszíneken – várták a humoristák a hazánkban élő, de nyelvünket nem értő, illetve a magyar, de angolul is beszélő humorbarátokat.

A negyedik Stand-up Express május 18-án visszatér a kezdetekhez. A helyszín ismét a Godot Dumaszínház, a humordelegáció magyar tagja pedig újra Felméri Péter lesz, aki Aleks Curač Šarič horvát, és Trevor Lock brit humoristákkal vállvetve küzd a közönség kegyeiért. Házigazdaként megint – a már szinte hazatérő – Andrej Težak (Tešky) támogatja a kollégákat.

Felméri Péter

A fiatal humorista 2006-ban nyerte meg az Erdélyi Humorfesztivált, a következő évtől pedig állandó tagja a Dumaszínház csapatának. A jellegzetes, lassú beszédéről is ismert humorista informatikusként végzett és dolgozott, mielőtt kipróbálta magát a komédia világában. A pályamódosítás óta azonban a fellépések mellett rendszeres szereplője a Showder Klubnak, az MR1-Kossuth Rádión hallható Rádiókabarénak, a román TVR magyar nyelvű adásainak, illetve ötletemberként és riporterként is segíti az Esti Showder Fábry Sándorral című műsort. Mindezek mellett jelen pillanatban első könyvén dolgozik, így hamarosan íróként is debütál. Műsora nem nélkülözi az abszurd humort sem, így általa egészen más megvilágításba kerülnek a hétköznapi problémák egy kigyulladt autótól kezdve akár az extrém sportokig.

Felméri Péter, a kifogyhatatlan erdélyi humorzsák” – Székelyhon.ro

Aleks Curač Šarič

A horvát humor elszánt közönsége a stand up comedy műfajának helyi fejlődésével együtt nézhette végig, ahogy Aleks amatőr előadóból profi komikussá válik. Az első tehetségkutatós fellépése 2006 végén volt, most pedig már évente több mint száz előadása van klubokban, fesztiválokon, esküvőkön, és mindenféle rendezvényen. Sikerének kulcsa a közvetlensége és a közönséget foglalkoztató, mindennapokból ismerős témák igazán egyedi feldolgozása. A férfi-nő kapcsolatok útvesztői, a hétköznapok abszurditása, a reklámok által sulykolt értelmetlen termékek inváziója mindig kínálnak számára elegendő nyersanyagot.

Trevor Lock

Színész, író és humorista. Kivételes improvizációs készsége, leleményes nyelvi fordulatai, szójátékai, színpadi könnyedsége csakhamar kultikus figurává tették a szigetországban és a nemzetközi humorban is. Tipikus vígjátéki figura, „Philosophy Society” című estjével másfél évig járta az Egyesült Királyságot, mindenhol megtöltve az előadótermek nézőtereit. Az íróként is sikeres komikust jelölték a BAFTÁ-ra, nyert British Comedy- díjat, a legendás Edinburgh-i Finge fesztiválon pedig övé lett a kritikusok elismerése és a közönség különdíja is. A Dalai Láma és Henry Kissinger után, 2007-ben Trevor Lock-ot is meghívták a legendás Oxford Union-ra. Rá jellemző módon élt a megtiszteltetéssel, előadásában előbb Az Élet Értelméről beszélt, majd cáfolta Descarte híres elméletét, miszerint „Gondolkodom, tehát vagyok!”.

„Egy komikus zseni” - Metro

Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8.) kaphatók. A Stand-up Express programja követhető a Dumaszínház hivatalos oldalán és a Facebookon (http://www.facebook.com/pages/Stand-up-Express/192731604088038).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr752880114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása