Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Nagyvázsonyi dumák - Bellus István

2011.07.07. 08:13 - kcsabi

Címkék: bellus nagyvázsony nagyvázsonyi dumák

Még 15 nap a nagyvázsonyi OTP Dumavölgy-Humorvár-ig!

Közeledik a Dumaszínház hagyományos nyári humortábora, ennek apropóján sorozatunkban a társulat tagjait nagyvázsonyi élményeikről faggatjuk...

Bellus István fél. Ráadásul erre minden oka meg is van. Nagyvázsony mindenkinek a mókát és a kacagást jelentette, de neki nem. Olyan borzalmas, feldolgozhatatlan dolgok történtek ott vele, amit felidézni is igazi trauma. Szerettem volna, ha ezt ő maga mondja el, felfedve végre az igazságot, tudatva a világgal, hogy ez bármikor, bárkivel megtörténhet. Főleg, ha humoristaként érkezik a nagyvázsonyi fesztiválra…

István azt mondta, erre még nem képes. Annyira fájnak a lelki sebek, hogy nem tudna a családja, a barátai, ismerősei, de még az operatőr szemébe se belenézni közben, vagy utána. Tudja, hogy ő csupán áldozat, de a megbélyegzés szégyene elriasztja az igazságtól való szembenézéstől. Ezt meg kellett értenem.

Pár nappal később aztán csörgött a telefon. István hívott. Azt mondta, nem elég erős, de meg kell akadályoznia, hogy másokkal ilyesmi előfordulhasson. „Nyilatkozom – mondta –, de olyan dolgok történtek velem, hogy arccal nem vállalhatom az interjút, és biztos, ami biztos alapon, a hangomat is el kell torzítani. Csak így egyezem bele!”

Természetesen helyt adtam a kérésnek, így a vallomást ellenfényben, torzított hangon vettük fel, és megígértem neki, hogy a világon senkinek nem fedem fel a személyazonosságát. (Erre egyébként a vonatkozó jogszabályok is köteleznek riporterként.) Tőlem, soha, senki nem tudja meg, ki ült a kamera előtt!

Figyelem! Megrázó vallomás következik, gyengébb idegzetűek csak a monitornak háttal ülve nézhetnek el a távolba, miközben hallgatják!

 

A részletes műsorterv megtalálható a Dumaszínház honlapján (www.dumaszinhaz.hu) is. Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8. Telefon: 06-30-680-52-63) kaphatók.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dumaszínház a Facebookonhttp://www.facebook.com/dumaszinhaz

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr923046315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása