Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Felpörgetjük a vicces táncot!

2011.07.08. 09:25 - kcsabi

Címkék: malacka és a tahó hajdú bács kobuci csibor stand up dance

  Stand-up & Dance duplán: kezdőknek és haladóknak

 

A múlt hónapban Janklovics Pétert és a Satöbbi zenekart bíztatta a jókedvű tömeg a Kobuci Kertben, hogy „Énekeljé’!Énekeljé’!”. A közönségnek pedig mindig igaza van, énekeltek. Mindenki a saját stílusában húzta a talpalávalót, Péter ismert zenészek-, a Satöbbi zenekar pedig a saját bőrébe bújva. A hangulatos este egy remek bulival zárult, azóta viszont beköszöntött a nyár.

A fesztiválok és a végtelen, áttáncolt éjszakák időszaka elkezdődött, és egy „sima buli” már nem elég, több kell. Rajtunk semmi nem múlik, emeljük a tétet, ezért július 16-án duplázunk. Két humorista, két zenekar egy este a Kobuci Kertben! Bács Miklós és Hajdú Balázs alapozzák meg a hangulatot, nem hivatalos világrekord-kísérletükben igyekeznek minél több sört elporlasztatni a közönség tagjaival szájon át, röhögésből kifolyólag. A két humoristát zenekarok követik, előbb a Csibor, majd a Malacka és a tahó. Szóljon az ének, porladjon a sör, induljon a tánc és lázasodjon a rekeszizom!

Az est fellépői mindenféle logikát nélkülöző sorrendben:

Bács Miklós, a magyar humor Petrocellije. A gyakorló ügyvédként dolgozik saját irodája élén, mellette pedig 2007 óta koptatja a Dumaszínház színpadát. Véleménye és tapasztalata szerint a jog és a humor kiválóan megférnek egymás mellett, hiszen az előadásokon mindenkinek joga van nevetni. A tárgyalóteremben is, csak ott nem mindig érdemes. Rendszeres fellépője a Comedy Central bemutatja című tévéműsornak, és bemutatkozott már a Showder Klubban is. Kísérletező alkat, abszurditások és a zene nagy barátja, utóbbit különböző hangszerek segítségével űzi is. Fontos szerepe van a Dumakoncertek sikerében. A Stand-up & Dance egyik kitalálója, ötletembere, motorja.

Hajdú Balázs, a „szentesi humormaffia” legfiatalabb tagja. A férfi, aki az alternatív extrém sportok megszállottja: dolgozott tőzsdei kereskedőként, és az MLSZ-ben, de járt a Buddhista Egyetemre is. Rossz nyelvek szerint „élő példa arra, mi az eredménye, ha az ember nyugtatóra iszik töményet”. Ezt ő tagadja, de az kétségtelen, hogy a lassú, megfontolt, elgondolkodó beszédstílus védjegyévé vált. A zenéhez való kötődésének bizonyítékaként szerepelt a Tankcsapda: Mindig péntek című számának videoklipjében. A Comedy Central bemutatja és a Showder Klub révén a tévéből is ismerős, az elmúlt négy évben a Dumaszínház társulatának állandó tagja.

A Csibor zenekar tagjai 2010-ben váltak együttessé, amikor a ska-, folk-, swing-, alter-, és punkzenészek úgy döntöttek, közösen folytatják a zenélést. Szinte adta magát, hogy beatzenét fognak játszani hegedűvel és fuvolával megbolondítva. A sikerre ítélt formáció rövid, de tartalmas fennállása alatt klubokban, fesztiválokon, rádiókban volt hallható, sőt a Pláza Rádió jóvoltából rengeteg bevásárlóközpontban is felcsendülnek a nótáik. Koncertjeiken az utcaszínház és a stand up comedy keveredik a zenével, éppen ezért a Stand-up & Dance színpad szinte hazai pálya lesz számukra. A zenekar tagjai: Bence Boglárka (hegedű), Várkonyi Mária (fuvola), Horváth Mátyás (basszusgitár), Molnár Gergely (dob), Tamás László (gitár), Zubreczki Dávid (ének).

A Malacka és a tahó – „Magyarország egyetlen szalonnazenekara”, ahogy magukat elnevezték – idén lett tizenöt éves. Az eltelt idő alatt számtalan tagok felvonultató zenekart gyakran nevezik a „a magyar zenei élet legvidámabb szereplőjének”, köszönhetően szatirikus, kritikus hangvételű szövegeiknek, eklektikus zenei világuknak – melyben a ska, a funky és a különböző világzenék hatásai keverednek -, és a humorra épülő, remek hangulatú koncertjeiknek. Nem csupán a zenekar egykori tagjait lehetetlen összeszámolni, hanem azt is, hol és kikkel játszottak már együtt. Ők készítették a Buhera Mártix című film zenéjét is. A Malacka és a tahó 2006-ban döntőig jutott a Magyar Rádió Humorfesztiválján.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr943049486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása