Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Jöhet Európa, beindult a Stand-up Express!

2011.02.23. 14:09 - kcsabi

Címkék: felméri stand up express atta andrassi

Örültünk, Vincent! – Ezzel a szállóigével búcsúztatta a közönség az első Stand-up Express Angliából érkezett fellépőjét, Vince Attát. A manchesteri fehér-fekete fiú koronázta meg az estét, melynek kiváló hangulatát egy horvát hölgy, Andrea Andrassi, és a Dumaszínház egyik legnyugodtabb tagja, Felméri Péter alapozták meg. Sikeresen elindult tehát a Dumaszínház, a Skalar Music Hungary és a British Council együttműködésében tető alá hozott Stand-up Express, no de, kezdjük inkább az elején.

 

A Godot Kávéház dolgozói szerint még sosem volt náluk egyszerre ennyi különféle nemzetiségű vendég. A magyarok mellett angolok, szlovének, kanadaiak és még ki tudja hány ország szülöttei jöttek el, sőt, egy fővel még Uganda is képviseltette magát. A rövid felvezető után aztán mindjárt a meglepetés-vendég, Andrea Andrassi lépett a színpadra.

A horvát nemzetiségű, magyaros névvel és kiváló humorérzékkel megáldott hölgy igazi profi stand-uposhoz méltóan percek alatt képes volt jó hangulatot teremteni, pedig meglehetősen sikamlós témához nyúlt. A férfi-nő kapcsolat hálószobatitkait, a párok egyéni-, és társas problémáit, és az embereket vezérlő állatias ösztönök kockázatait és mellékhatásait dolgozta fel, amit a nézők feszengés helyett hangos nevetéssel és lelkes tapssal jutalmaztak. (Külön dicséretet érdemel a művésznő tisztelgése a magyar nyelv előtt, egy rövid felolvasással.)

Az előadókat elválasztó szünetben Felméri Péter még nagyon idegesen járkált, amit a mindig nyugodt humoristától kicsit fura volt látni, de szerencsére a feszültség ezúttal a bejárati ajtónál maradt, a színpadon már nem volt nyoma se. Péter a tőle megszokott – kicsit abszurd, de közvetlen – stílusban folytatta, és a hatás nem maradt el. Magyarok és külföldiek egyaránt értékelték a direkt egyszerűsített angol kiejtést – lásd: bármilyen nyelviskola kezdő csoportjai, „The umbrella is on the table” – a zsiráfos viccet, hogy az este hangulatáról rajzolt grafikonokról már ne is beszéljek. Nem véletlen, hogy a műsor után legalább fél órámba tellett közel férkőzni Péterhez, hiszen számtalan gratulációt, hátba veregetést kapott a rajongókká vált nézőktől éppúgy, mint a külföldi és magyar kollegáktól. (A Péterrel készült villáminterjút a cikk végén hallgathatjátok meg.)

Harmadikként perdült a mikrofon mögé a hazájában és Európában már évek óta nagy népszerűségnek örvendő komikus, Vince Atta. A felszabadult, pergő nyelvű srácnak kicsit nehezebb dolga volt, hiszen a magyar közönség nem mindig értette az elharapott kiejtésben záporozó brit szlengeket, de azért végül mégis megvolt a közös hang. A több mint negyven perces előadás alatt Vince könnyedén csapongott a fehér bőrű, de fekete családban felnövő gyerekek sorsától a királynő fényképével díszített angol férfivécék különös atmoszférájáig, rengeteg témában. Nevetett, sírt, suttogott, kiabált, lecövekelt, ugrált, barátkozott és kötözködött, megérdemelt volt tehát az ováció és a taps.

Hazafelé indulva még sikerült szóba elegyedni Vince-el, aki elmondta, nagyon kellemes meglepetés érte Budapesten. Még soha nem járt hazánkban, nem ismerte a magyar humort, de a Dumaszínház hangulata és Péter humora nagyon megfogta. Szerinte nagy lehetőség van benne hosszú távon és már most is megállná a helyét Angliában. Jól érezte magát, ha hívják, máskor is szívesen jön. Köszönjük, Vince!

Az első Stand-up Express tehát remekül sikerült, az előadók, a szervezők és a közönség is úgy vélte, van helye az angol nyelvű előadásoknak Magyarországon. A sorozat persze folytatódik, március 23-án a New Orleans Dumaszínházban Kovács András Péterrel és Alan Francis-el.

Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8.) kaphatók. A Stand-up Express programja követhető a Dumaszínház hivatalos oldalán és a Facebookon (http://www.facebook.com/pages/Stand-up-Express/192731604088038)

 

 

Néhány kép az estéről:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr752683551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása