Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Stand-up Express: folytatása következik

2011.03.01. 20:49 - kcsabi

Címkék: kap stand up express clover vodopivec

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven. A Dumaszínház, a Skalar Music Hungary és a British Council együttműködésében életre hívott kezdeményezés rendkívül sikeresnek bizonyult, az előadók és a közönség egyaránt elégedettek lehettek.

Az est után a szervezők számára nem volt kérdéses, hogy az új stílus magyarországi térhódítását érdemes támogatni, segíteni. Ennek jegyében, és hagyományteremtő céllal folytatódik a Stand-up Express, 2011. március 23-án, a New Orleans Dumaszínházban. A körülbelül kétszázötven néző befogadására alkalmas helyszínen Kovács András Péter, Tin Vodopivec és Andrew Clover várja majd az angol nyelvű, Európát átívelő humorra fogékony közönséget.

Kovács András Péter a kezdetek óta a Dumaszínház művésze. A jogi pályát elhagyva állt mikrofon mögé, azóta pedig az ország egyik legkedveltebb humoristája lett. A Magyar Rádió Humorfesztiválját 2006-ban nyerte meg, két évvel később pedig Karinthy-gyűrűvel tüntették ki. Állandó szereplője a Showder Klub című tévéműsornak – amiben humorkoordinátorként is részt vesz – és a Rádiókabarénak. Ő jelentkezett először önálló tematikus esttel (Evolúció), és lépett már fel Londonban is, a kint élő magyaroknak. Szívesen kísérletezik új stand-up irányzatokkal (Dumakoncert, Hunglish), és szerzőként már számtalan kabaréjelenet is fűződik a nevéhez. Tavaly jelent meg első regénye a Multigáz, de társszerzőként már több kiadványt is jegyez.

Tin Vodopivec egyike a legkedveltebb szlovén előadóknak. Humora letisztult, eszes látásmódjára, kiváló megfigyeléseire épül, s így könnyen érthető mindenkinek. Tin fontos szerepet vállalt abban, hogy a stand up comedy Szlovéniában rövid idő alatt rendkívül népszerűvé váljon. Fiatal kora ellenére már több szakmai és közönségdíjat is nyert, szerepelt tévé-showkban, társ-alapítóként részt vett a Ljubljana-i humorfesztivál létrehozásában. A jelenleg is jogi tanulmányokat folytató humorista tavaly mutatkozott be nemzetközi szintéren, és gyakran lép fel angol, vagy éppen szerb-horvát nyelven.

Andrew Clover, Nagy-Britanniából érkezik a New Orleans Dumaszínház színpadára. Andrew az oxfordi egyetemen diplomázott angol irodalomból, majd csakhamar írói karrierbe kezdett, amit aztán a humorral egészített ki. Rendszeres fellépője az Edinburgh-i Fringe Fesztiválnak, ahol évről évre új show-val jelentkezik, sikerrel. Nem csak íróként, de szereplőként is számtalan angol sorozatban és filmben vett már részt, legutóbb például egy szituációs komédiát forgatott. Sokoldalú, tehetséges művészként tartják számon, aki a vígjátékokban, a fantasy-történetekben és a krimiben is rutinosan mozog. Előadásaiban kiváló dramaturgiai érzékkel valósítja meg ötleteit, így közönségét minden alkalommal képes meglepni, megnevettetni.

Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8.) kaphatók. A Stand-up Express programja követhető a Dumaszínház hivatalos oldalán és a Facebookon (http://www.facebook.com/pages/Stand-up-Express/192731604088038).

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr652702430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása