Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Dr. Mogács életre kelt

2011.03.02. 23:27 - kcsabi

Címkék: mogács dr mogács

Helikopter a Madách téren? Biztonsági emberek a Godot Dumaszínházban? Félelem és reszketés az első sorokban? Igen. Megtörtént, amitől már oly’ sokan tartottak: Dr. Mogács elszabadult. Letépte magáról az internetes videó-megosztók virtuális tömlöcvasát és teljes erővel csapódott bele, egyenesen Mogács Dániel színész-humorista önálló estjébe. Mindannyiunk örömére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem tudom, van-e még olyan bátor, de meggondolatlan blog-olvasó, aki meri vállalni, hogy nem ismeri Dr. Mogácsot, de ha igen, neki elmondom ki is ő.

Történt egyszer, még az önkormányzati választások idején, hogy egyéni stílusáról, karakteres humoráról ismert előadónk, Mogács Dániel a Kétfarkú Kutyapárt színeiben a VII. kerület polgármester-jelöltjeként mérette meg magát. Végül nem nyerte el a megbízatást, de szerencsére „akiknek kellett, felismerték benne azt, amit kellett”, így megismerhettük Dr. Mogácsot, az alteregót, a karaktert, az elnök-vezérigazgatót. Ő az, aki egy személyben testesíti meg mindazt, ami miatt a multi cégeket nehéz megszeretni, és aki eddig Dániel személyiségének mélyén várt a pillanatra, amikor előjöhet. Arrogáns, önző, hatalom-, és pénzéhes, igazságtalan, de legalább nem őszinte. Az eltelt hónapokban láthattuk már dolgozni és tárgyalni, de éreztük, nem fog itt megállni, ő többet akar.

(Figyelem! A videó végén két újabb filmhez juthattok el, csak a képen megjelenő címekre kell kattintani!) 

Jókat kacagtunk azokon a szerencsétleneken, akiket rossz sorsa Dr. Mogács mellé sodort. A film tanú: megmutatta mi az, amit egy ilyen vezető mellett ki kell állni, még ha ez szinte lehetetlen is. Nevettünk, mert könnyű volt nekünk: a videónak vége, nyugalom, az életben nincs ilyen. Legyintettünk egyet, és visszahúzódtunk álomvilágunk kényelmes téli barlangjába.

Ennek most vége!

Dr. Mogács életre kelt, kilépett az interneten terjedő filmek képkockáinak rengetegéből, és vasárnap este – különösen erős biztosítás mellett, biztonsági emberek gyűrűjében – helikopterével leszállt a Madách téren, majd elfoglalta és magától érthető módon el is tulajdonította a Godot Dumaszínházat, személyzettel, közönséggel együtt.

Odabent éppen Mogács Dániel önálló fellépése zajlott, aki csakhamar remek hangulatba hozta közönségét, kacagtató történetek mentén avatva be minket életének zegzugos rejtelmeibe. A vidéki rokonlátogatás, az internet szolgáltatóval folytatott kálvária, Gorgonzola Mária, vagy a zenetévé önmagában is parodisztikus érzéseket keltő műsorának feldolgozása kellemes szórakozást jelentett. Lehetett tudni, hogy ezen az estén még várnak ránk meglepetések, de elképzelésünk sem volt, hogy ez mit is jelent pontosan.

A szünet után aztán helikopter zaja verte fel az este csendjét, majd kisvártatva biztonságiak lepték el a kávéházat. Minden jelenlévőt ellenőriztek, minden kijáratot biztosítottak, a szomszédos háztetőn mesterlövészek árgus szemei, no meg fegyverei élesedtek. Ilyen akciót még nem látott a sokat megélt humorszínpad, de nem lehetett sokáig csodálkozni, hiszen belépett az Elnök Úr, Dr Mogács.

Nem csak a külcsín, de a belbecs sem volt más, mint amit tőle megszoktunk. Határozott, ellentmondást nem tűrő hangja pengeként hasította a megdöbbenés csendjét, de átütő személyisége és a fenyegetettség érzése csakhamar átjárta a csapdába esett közönséget. Nemsokára nevetésbe fordult a kényszerű mosoly, hiszen a Doktor úr így kívánta. (Tegyük hozzá: nem kellett sokat kérnie.) Az est várva is váratlan második fele tapssal és ovációval zárult, amikor Dr. Mogács bírósági monológja alatt önmaga hatása alá kerülve a rosszullétig fokozta mondandóját. Csak egy apró hiányérzet maradt bennünk: Dr. Mogács édesanyja nem volt jelen, pedig nagyon vártuk. Legalább a hangját. Talán majd legközelebb… (Ne legyenek kétségeitek: lesz legközelebb!)

A szó szerinti csattanó után testőrsége kimentette a Főnököt, így az elismerő tapsot, a számtalan vállveregetést, a rajongói ajándékokat és fényképeket végül Mogács Dániel gyűjtötte be, teljesen megérdemelten.

A nézőkből csakhamar barátokká vált érdeklődők gyűrűjéből kimentett humoristával sikerült beszélnünk pár percet komolyan is. A villáminterjú itt hallható:

 

Tollkabátba öltöztetett, álszakállas paparazzi-fotósunk (László Balassa www.laszlobalassa.com) testi épségének kockáztatása mellett készített pár képet. Íme:

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr702705883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása