Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Félőrült galambposta

2011.04.13. 00:42 - kcsabi

Címkék: godot tehetségkutatás safi rekop zsók félőrültek

Egy veszélye van, ha félőrültet keresel: lehet, hogy megtalálod. És ahogy őrült van, ott őrület is van, és olyankor szinte minden őrültség előfordulhat.

Történt ugyanis, hogy alig kezdődött el április hava, újra megrendeztük a Fiatal Félőrültek Fesztiválját. Volt ott minden, móka, kacagás, humor, taps, piros lap, vendégművész, műsorvezető, győztes, szóval minden, mit a nagyra becsült publikum várhat. Még tudósítás is született, első kézből, hiszen a krónikás szerepét éppen a ceremóniamester, Rekop György vállalta.

Hogy kinek az ötlete volt, hogy az írást postagalambbal küldje a szerkesztőségbe, nem tudom már, de a jámbor szárnyas eltévedt, s lám, most ért ide. Megosztom hát Veletek, remek Gyuri barátom papírra vetett sorait, és becs’szó, minden így történt.

Az este is, az írás is, a galamb is. Elvégre nem vagyok teljesen őrült…

 Rekop György írása

 „Tizenkét résztvevővel rajtolt el a Fiatal Félőrültek Fesztiválja, április 4-én. Az estre teljesen megtelt a Godot kávéház, nagyon jó közönség „anyaggal”. A fellépők kor és nem szerinti megoszlása most egy kissé homogénebb volt, mint eddig bármikor. A fiatalok között csupán egyetlen lány bújt meg, aki Bödőcs Tibor régiójából képviseltette magát, először több, majd sajnos kevesebb sikerrel.

Másodszor ért az a megtiszteltetés, hogy vezethetem ezt a tehetségkutatót, amiről jómagam is bekerültem egykor a club-ba. Felvezetésként gurítottam egy tíz percet a közönségnek, amit nagyon jól vettek. A hangos nevetésnek és tapsnak azért is örültem, mert így a jelentkezők bemelegített, kész közönséget kaphattak.

A szabályok ismertetése után jöhetett az „in medias res”, a remegő kezű újoncok egymás kezébe adták a mikrofont. A publikum könyörtelen volt, azonnal villantották a piros lapot, nem haboztak. Kőváry Máté törte meg a jeget, aki bizonyította, túl lehet élni az első menetet. Neki sem kellett volna sok a kieséshez, mert négy percnél már lengették a második pirosat, így az öt perc letelte úgy mentette meg, mint egy kiütött boxolót a gongszó. Máté műsoráról annyit, hogy igen vulgáris, vérbeli „amerikai stand upot” hallhattunk. Saját bevallása szerint, sok ilyet néz a Youtube-on, felirattal, de úgy tűnik, a magyar közönség még nincs igazán felkészülve az afro-amerikai és mexikói humorra…

Utána rögtön Szobácsi Gergő következett, aki rutinos öreg rókaként simán vette az első ötöst. Ismét vérszegényebb periódus jött, egy kb. 51 kilós biztonsági őr fináléjával. A döcögős első perc után, amikor kimondta, hogy ő bizony bizti-boy, hangorkán söpört végig, egészen a zsinagógáig!

Utolsó félőrültként a Godot kávéház tulajdonosa, Sáfár Zoltán Ottó lépett a színpadra, aki perverz, „postaládát ujjazós” sztorijával bebizonyította, hogy ő bizony egészen őrült, persze csak a szó jó értelmében.

Rövid szünet után négy továbbjutóval vágtunk bele a döntőbe, de előbb még színpadra állt nagyon kedves barátom, a Dumaszínház tagja, Zsók Levente, és bepillantást adott a jelen lévőknek az igazi székely humorba. Az első döntős Kőváry Máté volt, aki az alapszakaszban elég sportszerűtlenül - ízléstelen bekiabálásokkal - zavarta versenytársát. A közönség talán ezért sem vette a „lefordított” humort, így Máté 57 másodperc után, önként hagyta el a színpadot, és vele együtt a méltóságát is.

A helyét a négyszeres Félőrült (amit, ha jól számolok kettő egész), Szobácsi Gergő vette át, rutinosan végigpörgetve az utolsó két percet. Gergő talán már úgy is érezhette, zsebben az „ötödik”, de ekkor még hátra volt Sáfár Zoltán Ottó. Safi témaválasztása bejött a közönségnek! Nagyon is.

Sportszaknyelven azt mondhatom, a célegyenesben, okosan indított hajrájával megelőzte Szobácsi Gergőt és elsőként szakította át a humorest célszalagját.

A szavazatok összesítése után kialakult az eredmény: bronz medalist, Kiss Csaba (egy szavazattal), silver medalist, Szobácsi Gergő (tizennégy szavazattal), a Humor félnehézsúlyú bajnoka az estén, Sáfár Zoltán Ottó (huszonegy szavazattal).

Mindent összevetve nagyon jó hangulatú esemény volt, jó fellépőkkel, még jobb közönséggel!

Csak így tovább!

Peace an’ much love!

Rekop György

 

Az est győztese, Sáfár Zoltán Ottó, alias Safi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő Fiatal Félőrültek Fesztiválja 2011. április 18-án lesz a Godot Dumaszínházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr262821941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maksifül 2011.04.13. 09:11:25

Az ezt megelőző Félőrültek Fesztiváljáról sem készült sajnos beszámoló. Március 21-én volt.
süti beállítások módosítása