Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Tovább zakatol a Stand-up Express

2011.04.13. 23:07 - kcsabi

Címkék: thompson stand up express tóth edu teshky

Tóth Edu és Dave Thompson főszereplésével már harmadik alkalommal jelentkezik a Stand-up Express. A Godot-, és a New Orleans Dumaszínházak után legközelebb, április 21-én este fél nyolckor, a Beketts Étterem (Bp, Bajcsy-Zs. u. 62.) ad otthont az angol nyelvű előadásnak, melyet a szervezők egyaránt szánnak a hazánkban élő külföldieknek és a nyelvet beszélő magyaroknak. Nem titkolt cél, hogy a különböző nemzetek kultúráját a humor nyelvén sikerüljön egymással megismertetni, egymáshoz közelíteni.

A nemzetközi kapcsolatok erősítése révén a stand up comedy egyik bölcsőjének tekintett Anglia – és más európai országok – legnevesebb művészei érkeznek Magyarországra, és minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar tehetségek is. Nekik talán éppen ez a lehetőség segít a későbbiekben eljutni más országok színpadaira. A moderátor szerepét harmadik alkalommal ismét a fellépés szlovén szervezője, Andrej Težak (Tešky) vállalta.

Andrej Težak (Tešky) zenészként került a szlovén szórakoztató iparba, de a dobok mögül hamar kilépett, hogy inkább koncerteket, fesztiválokat szervezzen. Az Improletika nevű improvizatív színtársulat tagjaként is dolgozott az elmúlt tizenöt évben, emellett pedig kulcsszerepe volt a szlovén stand up comedy élet megteremtésében, a műfaj népszerűsítésében. Műsorvezetőként, házigazdaként és humoristaként 2005 óta ismerheti őt a közönség, az elmúlt években pedig már nem csak a határokon belül, hanem Európa több országában közreműködik humorestek szervezésében, külföldi előadók meghívásában.

A harmadik Stand-up Express magyar főhőse Tóth Edu, aki váratlanul, alig néhány hónapja tűnt fel a Dumaszínház tehetségkutatóján, nem sokkal később pedig már csatlakozott is a társulathoz. Edu évekig élt és dolgozott Angliában, majd Spanyolországban, majd 2009-ben itthon megjelent első könyve, Abszolút szerda címmel. Rajongóként követte a magyar stand up comedy születését, mígnem úgy döntött, ő is ezzel szeretne foglalkozni. A kiváló humorérzékkel, egyéni stílussal és kivételes lelkesedéssel megáldott fiatal humorista hűséges rajongótábort szerzett, rekordidő alatt, bemutatta önálló estjét, szerepel a Dumaszínház saját angol nyelvű estjén is és idén tavasszal bemutatkozik a Showder Klub című tévéműsorban is.

Az est angol sztárja Dave Thompson színész, író, humorista. Tévéfilmek, sorozatok, humoros műsorok szerzőjeként, szereplőjeként és komikusként vált ismertté. A Teletubbies című – Magyarországon is sikeres –, kisgyerekeknek szóló sorozatban játszotta Tinky Winky karakterét, de egyben ő az angol abszurd humor egyik kiemelkedő alakja is. A felesége révén magyar kötődéssel is rendelkező művész elsősorban a komédia világában mozog, de munkái között komolyabb hangvételű cikkek, jelenetek, műsorok is szerepelnek. Egysorosai, nyelvi leleményei, lebilincselő színpadi jelenléte és „szikár különcségei” miatt egyszerre tartják Anglia „legjobb viccírójának” és az egyik „legfurcsább” előadójának.

Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8.) kaphatók. A Stand-up Express programja követhető a Dumaszínház hivatalos oldalán és a Facebookon (http://www.facebook.com/pages/Stand-up-Express/192731604088038).

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr422824580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása