Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Nagyvázsonyi dumák - Benk Dénes

2011.06.16. 08:31 - kcsabi

Címkék: benk nagyvázsony nagyvázsonyi dumák

Még 36 nap a nagyvázsonyi OTP Dumavölgy-Humorvár-ig!

Közeledik a Dumaszínház hagyományos nyári humortábora, ennek apropóján sorozatunkban a társulat tagjait nagyvázsonyi élményeikről faggatjuk...

Benk Dénes éppen fellépésre siet, amikor találkozunk. Gondolatban már a színpadon van, fejben a műsorra hangolódik. Kicsit fáradtnak tűnik, el is mondja, hogy két dolgot vár a nyáron, a szabadságot és a nagyvázsonyi napokat. Utóbbi persze magyarázatra szorul. „Ez a tíz nap különleges, mert munka és szórakozás egyben. Nem csak fellépni megyünk le, hanem együtt töltjük a napot, olyan, mint egy csapatépítő tábor. A fellépés pedig igazi örömzene, ha lehet így mondani, mert a közönség évről évre nagyon nyitott, nagyon érdeklődő, igazán értékelik a műsort, ami nekünk óriási energiát ad. Utána pedig megy a cimbizés, sörözgetés, az igazi lazítás. A magyar nyelv eszközei kevesek lennének leírni azt, amikor hajnal kettőkor előkerül a gitár és olyanok is énekelni kezdenek, aki egyébként nem véletlenül nem szoktak.

A társulatnak kikapcsolódás, persze, de vajon miért különleges ez az alkalom a közönségnek? – merül fel bennem a kérdés, de Dénes csípőből adja a választ. „A jó hangulat – pozitív értelemben – a műsorra is rányomja a bélyegét. Amikor jó kedvünk van, akkor a színpadon is felszabadultabbak vagyunk, ezt a néző is érzi, neki is nagyobb örömet okoz az előadás, jobban szereti, és minket ez felpörget. Egymást erősítjük ebben az öngerjesztő folyamatban, így mindenki jól jár.

Beszélgetünk kicsit a buliról, a speciális nagyvázsonyi humorista-simogatásokról, hiszen itt az előadás után nem indulnak haza az előadók sem. Leülnek sörözni, beszélgetni, így a rajongók nem csak egy gyors közös képre, vagy egy autogramra kerülhetnek a közelükbe, hanem akár egy-egy koccintás, sztorizgatás is belefér. Dénes ezt is fontosnak tartja, nem beszélve a helyhez kötődő személyes és szakmai élményekről. „Az egyik legkedvesebb anyagomat, két éve, éppen Nagyvázsonyban mondtam el úgy, hogy mikor megérkeztem, még csak a vázlat volt a fejemben. Ott még kicsit kiegészítettem, de akkora sikere lett, hogy később a Showder Klubban változtatás nélkül tudtam elmondani.

 

A részletes műsorterv megtalálható a Dumaszínház honlapján (www.dumaszinhaz.hu) is. Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8. Telefon: 06-30-680-52-63) kaphatók.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dumaszínház a Facebookonhttp://www.facebook.com/dumaszinhaz

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr642988193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása