Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Nagyvázsonyi dumák - Litkai Gergely

2011.06.20. 08:18 - kcsabi

Címkék: litkai nagyvázsony nagyvázsonyi dumák

Még 32 nap a nagyvázsonyi OTP Dumavölgy-Humorvár-ig!

Közeledik a Dumaszínház hagyományos nyári humortábora, ennek apropóján sorozatunkban a társulat tagjait nagyvázsonyi élményeikről faggatjuk...

Litkai Gergely több szempontból is a Dumaszínház atyja, vezetője, főszerkesztője, jedi-mestere, de ezen kívül a Comedy Central főszerkesztője is. Kíváncsi voltam, hogy emlékszik vissza az elmúlt évek nyaraira, hiszen a legendás nagyvázsonyi humor-pikniknek nem csak aktív részese, de egyik fő szervezője is. Tekintettel arra, hogy éppen egy értekezlet szünetében értem el, kicsit talán váratlanul érték kérdéseim. „A legnagyobb élmény, és egyik legkedvesebb emlék is egyúttal az első év, amikor elkezdtük. Egy technikai probléma miatt nagyobb volt a színpad, mint a nézőtér, mivel ott tartották a néptánc bemutatókat is. Maksa Zoltán és Benk Dénes volt az első két fellépő a Dumavölgy - Humorvár történetében, és mivel rögtön egy zuhogó eső fogadott minket, így a nézőknek a színpadon kellett ülni, hogy mindenki beférjen.”

Természetesen a rendezvény évről évre fejlődik, így szinte minden évben megtelik a sátor és környéke. „Így igaz, folyamatosan teltház, azaz telt-sátor előtt léptünk fel” – erősíti meg Gergő is a fenti mondatot. „A nézők mindig nagyon hősiesen viselkedtek, a legzordabb időjárási körülmények között is ott voltak. Éppen ezért idén igyekszünk a lehető legjobb kialakítást létrehozni, hogy egyrészt kényelmesebb legyen a rendezvény, másrészt mindenkinek tető legyen a feje felett.”

Persze azért dolgozik bennem a kíváncsiság, nagyon szeretném tudni, hogy a főszervező szerint mi a varázsa Nagyvázsonynak? Miért éri meg akár az ország másik végéből elutazni oda ebben a tíz napban? Gergő lelkesen válaszol – holott már folytatnia kellene az értekezletet -: „Teljesen más a hangulata. Ilyen körülmények között máshol nem tudunk rendezvényt létrehozni. Szabadtéren, egy romantikus helyszínen, egy gyönyörű várrom, a Kinizsi vár mellett, a Balatonhoz közel vagyunk. Nap közben is rengeteg jó programot lehet csinálni. Nem mesze zajlik a Művészetek völgye, de lehet fürödni a balatoni standokon, vagy kirándulni a környéken. Tapolcán van gyógyvíz, remek borokat lehet kóstolni Dörgicsén, esténként pedig jöhet a humor. Kétségtelenül itt vannak a legjobb fellépések, hiszen mindenki felszabadult, az év közbeni stressz elmúlik. Olyan ez nekünk, mint egy építőtábor.”

Az „építőtábor”- kifejezés persze félrevezető is lehetne, de Gergő azonnal megválaszolja a fel nem tett kérdést. „A Rádiókabaréra például a helyszínen születnek a számok. Néhány nappal korábban többen lejönnek a társulatból, együtt írjuk a számokat. Az utóbbi évek legviccesebb Rádiókabaré felvételei Nagyvázsonyban készültek. A helyi inspirációk hatnak az emberre, idén is biztosan lesz ilyen. Aztán ott van a Duma Jam, ami nagyrészt a helyszínen születő improvizatív dolog. Most kettő is lesz a tavalyi nagy sikerre való tekintettel. Unikális élménynek ígérkezik nekünk és a közönségnek is, hiszen ez egy egyszeri és megismételhetetlen produkció.”

A részletes műsorterv megtalálható a Dumaszínház honlapján (www.dumaszinhaz.hu) is. Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8. Telefon: 06-30-680-52-63) kaphatók.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dumaszínház a Facebookonhttp://www.facebook.com/dumaszinhaz

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr192999364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása