Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Edu és Balázs, a kutyamentők

2011.08.21. 22:46 - kcsabi

Címkék: jótékonyság beliczai tóth edu

Tóth Edu hazatért Pécsre. Bement a SZOBÁ-ba, ahol már sokan várták őt és meglepetés vendégként érkezett barátját, Beliczai Balázst. Nem csak emiatt volt különleges az este, hanem azért is, mert jótékony céllal dumáltak a humoristák, minden poén a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület gondozásában lévő kutyákért csattant.

Az alábbi élménybeszámolót Kiss Ágnestől kaptuk, aki a helyszínen nézte, hallgatta, nevette végig az estét.

„Péntek este a SZOBA lakásgaléria-kávézóban az állatokért nevettünk. Kint a teraszon, kellemes melegben, családias hangulatban telt az este, Tóth Edu és a meglepetésvendég, Beliczai Balázs sztoriztak gyerek és kamaszkorból, utazásokról, bulikról, váratlan eseményekről, a mindennapi élet szépségeiről.

Nem bántuk, hogy már ülőhely sem akadt, élveztük a nyárestét, a poénokat, történeteket, a nem mindennapi emberekről és helyzetekről. Az egészben az volt talán a legjobb, hogy mindez könnyedén és természetesen folyt, a történetetek sokszor egymásba íveltek. Edu beszélt a kapcsolatokról, fiúkról és lányokról, a következő pillanatban már egy budaörsi szupermarketben találtuk magunkat, ahonnan egy londoni piros buszra ültünk fel, majd azzal a lendülettel már a fiatal humorista kamaszkorának legemlékezetesebb pillanatait élhettük át. Egyik történet sem maradt félben, valahogy mindig visszatértünk egy korábban elmesélt szösszenetre, így nem maradt egyetlen elvarratlan szál sem, a szereplők, különleges karakterek pedig szinte visszatérő vendégekké váltak.

Időnként Edu megállt egy pillanatra, ekkor Balázs osztott meg velünk néhány vidám történetet, aztán megint a házigazdához került vissza a beszéd fonala. “Na, Balázs, ezt a poént most a kutyákért, oké?– ez volt az est mottója.

A bő egy óra alatt az ember teljesen meg tudott feledkezni a bajairól, sérelmeiről, s azt vettük észre, hogy a SZOBA és az idő is megállt, csak nekünk. Nem maradt más, mint a nevetés, az apró életbölcsességek, a vidám történetek, két igen szimpatikus művésztől. A legfontosabb pedig, hogy nagyon sokan adakoztunk a gazdátlan állatok számára.

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület képviselői is jelen voltak, élvezték az estét és nagyon hálásak voltak a támogatásért. A menhelyen többek között háromszáz gazdára váró kutyust etetnek. Ittunk is az állatokra, de főként adományoztunk. A becsületkassza többször körbejárt a műsor alatt, míg a végén lezárva várta, hogy a hivatalos, megkívánt formában is átvegyék a menhely képviselői. Elhallgattuk volna egész este a két humoristát, kicsit hamar vége szakadt a mesedélutánnak, de mindenki az arcára ragadt mosollyal távozott.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr783169686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása