Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Megcselekedjük, amit megkövetel a Duma…

2011.09.27. 00:51 - kcsabi

Címkék: godot dumamaraton

Hogy lehet teljesíteni a maratoni távot egy helyben ülve? A Dumaszínház vendégeként. Be kell nevezni a Duma Maratonra, majd kényelmesen elhelyezkedve végighallgatni, nevetni, tapsolni, szórakozni az egy teljes napon át tartó humorváltót. Október 15-én és 16-án újra itt a „hosszútávnevetés”.

A Dumaszínház társulata már javában edz a nem csak remek humorérzéket, de kiváló állóképességet is igénylő váltóra, amire már harmadszor kerül sor a Godot Dumaszínházban. Sportos és kevésbé ruganyos humoristáink a nyári alapozás után szeptemberben rövid sprintekkel, kisebb-nagyobb rendezvényekkel, és számos új műsorelemmel folytatták a felkészülést, hogy a Duma Maraton startpisztolyának eldördülésekor a lehető legjobb formában legyenek.

A rajtra október 15-én este fél kilenckor kerül sor, amikor Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője néhány csattanós történettel indítja útjára a mezőnyt. A szakaszokra bontott távon az egymást váltó csapatok várhatóan komoly tempót diktálnak majd, amit a jelen lévő közönség csakhamar megérez rekeszizom-láz, nevetésből származó heveny légszomj, vagy a térdcsapkodás következtében fellépő bőrpír formájában.

A csapatból többen is vállalták a dupla távot, így Kőhalmi, Aranyosi, KAP, Beliczai, Litkai, Hadházi, Szöllősy-Csák, Tóth, Kiss és a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai kétszer is átveszik a stafétát. A női szakaszban Kormos Anett biztos befutónak tűnik, az ifi kategóriát Zsók Levente fiatalos vonásokkal, Ricsifiú pedig gyermeki naivitással képviseli. A nemzetközi eredményeiről is híres Felméri Péter sebességével, talán csak Hajdú Balázs veheti majd fel a versenyt, Pataki Balázs és Bruti pedig – minden bizonnyal – a táv teljesítése közben sem hagyják otthon, különböző méretű gitárjaikat. A sportágban igen szokatlan, ámde annál hasznosabb motorizációról Badár Sándor a Bamako-ból hozott történetekkel, Trabarna pedig géphangokkal gondoskodik. A megfelelő tempóról és a támadó szellemű játékosságról a Rekop, Bács, Szupkay hármas mellett, Bellus, Csenki, Benk trió gondoskodik, míg az erőnlétért a jászságból igazolt súlykontroller, Dombóvári István felel. A helyszíni hangulatfokozásban élen jár majd a Sziget arcaként már kiváló gyakorlatot szerzett Janklovics Péter, vendégszakértőként pedig tanácsaival segíti az eseményt Fráger Balázs. A Duma Maratont távolról figyeli, de egyben részt is vesz rajta Dr. Mogács, akit továbbra is Mogács Dániel kelt életre.

A célba érkezés vasárnap este tíz óra körül várható, a verseny végén és közben pedig frissítő autogramosztás, gyors és pontos fényképezkedés, a kanyarokban humoristasimogatás élénkíti a nevetésben megfáradt rajongókat.

A sport-, és dumatörténeti pillanatokon bárki részt vehet, végig, vagy csak egy-egy szakaszon tartva együtt a csapattal. A jegyárakról-, időpontokról a www.dumaszinhaz.hu oldalon, vagy a Facebookon (http://www.facebook.com/dumaszinhaz) érdemes tájékozódni!

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr743259217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása