Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Karácsonyi üzenetek

2011.12.22. 20:06 - kcsabi

Címkék: karácsony hogyan üzenet kertész három kismalac hajdú safi bács dumaszinház rekop janklovics szöllősy csák

Az év legszebb időszaka. Néhány nap, amikor az év közben sokszor figyelmen kívül hagyott szeretet bejglibe sütött illata lengi be a gyönyörűen feldíszített örökzöldeket. Ilyenkor mindannyian megpihenünk kicsit. Meghatódott, hálás mosollyal arcunkon vesszük át ajándékainkat, a régóta vágyott sapkát, sálat, zoknit, és alkalmunk van átadni a tavaly kapott szettet valaki másnak. Ünnep, vidámság, romantika, csendes éj.

 
Szerencsére a KARÁCSONY (igen, így végig nagy betűkkel), nemcsak a külsőségekről szól. Ezekben a hetekben mindenki sokkal türelmesebb, figyelmesebb. A férfiak előzékenyen nyitják ki a bevásárlóközpont ajtaját a csomagokkal egyensúlyozó hölgyeknek, a fiatalok maguk elé engedik az a néhány száz idős embert, aki a hipermarket polcai között tervezi meg szerény ünnepi vacsoráját, a szülők és kamaszok különös odafigyeléssel, meghitt, baráti hangon beszélik meg egymással a közelgő év vége teendőit.
 
És persze a barátok, rokonok. Azok, akik egész évben mással voltak elfoglalva, arra nem voltak képesek, hogy felhívjanak, megkérdezzék, hogy vagyunk, most őszintén kívánnak boldog, békés ünnepeket. Füstszagú nagybácsik és bajuszos nagynénik ülik körül a családi asztalt, hogy idén először és – bízzunk benne – utoljára fogyasszák el a szívvel-lélekkel elkészített halas, pulykás, elsózott vacsorát. Az este hangulatát a Mennyből az angyal dallamait csillámporrá tördelő SMS-hangok fűszerezik, majd a család néma meghatottsággal üldögél a karácsonyfa körül, csak a válaszüzenetek írásának pattogása hallatszik az éjben.
 
Ebben az ünnepi hangulatban persze a Dumaszínház maroknyi csapatának szívében is túlcsordult a szeretet. Néhány szavas üzeneteiket, ünnepi gondolataikat szerették volna megosztani az egész világgal. Összegyűltek hát, letettek egy kamerát és nem fogták vissza magukat. Hangulatok, életbölcsességek, őszinte vallomások, vélemények, kívánságok. Mit üzennek? Hogyan készülnek? Milyen érzések kavarognak most bennük? Elmondják
 

A három kismalac, Rekop György, Felméri Péter, Szöllősy-Csák Gergely Gedeon, Hajdú Balázs, Sáfár Zoltán, Bács Miklós, Janklovics Péter, és Kertész Ricsi végül Dóra Blanka kamerája előtt öntötték ki szívüket. Boldog Karácsonyt!

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr823489250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása