Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

KÉSZ CIRKUSZ – Emma néniért

2012.03.10. 12:39 - kcsabi

Címkék: jótékonyság badár bödőcs tóth edu kész cirkusz

Tudnál nevetni, amikor mindened odaveszett, a házad porig égett, és a szó szoros értelmében csak egy pizsamád maradt? Valószínűleg nem. És ha mindez a szomszédban történik egy kedves, törékeny nénivel? Minden bizonnyal akkor sem. De mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, most a nevetéssel segíthetsz? Az mindjárt más…

Február végén, Horányban, az éjszaka közepén leégett Emma néni háza. A kedves, 63 éves, törékeny asszony – aki egykor artista volt – nem csupán földönfutó lett, de a rajta lévő pizsamán kívül semmije nem maradt. Szigetmonostor község polgármestere, Molnár Zsolt, adománygyűjtő akciót hirdetett, és szerencsére jöttek is az adományok szép számmal. Emma néninek – aki azóta is a szigetmonostori Református Gyülekezeti házban, átmeneti szálláson lakik – időközben bőséggel gyűlt össze ruha, élelmiszer, higiéniás eszközök, étkezését pedig az Önkormányzat biztosítja, a mindenféle süteményekkel, étellel érkező, nagylelkű és barátságos helyiek mellett.

Szép történet, az összefogás iskolapéldája, mondhatnánk, minden jó, ha a vége jó. Sajnos azonban hiába a sok segítség, a számtalan ruha és élelmiszer, ha nincs hol lakni. Az átmeneti szálláson pedig csak nem lehet ott maradni örökké. Éppen ezért gondolta Badár Sándor, hogy Emma néni segítségére sietve szervez speciális, jótékonysági humorestet, melynek teljes bevételét felajánlják az új otthon felépítésére. A Kész Cirkusz című estet a szigetmonostori Faluházban (Árpád u. 15.) március 18-án, 18 órától rendezik meg, jegyet vásárolni a cikk végén látható elérhetőségeket, illetve a helyszínen lehet.

A programon a Badár család két művésszel is képviselteti magát. Sándor a tőle megszokott közvetlen, fanyar humorral szórakoztat majd, míg fia szó szerint elvarázsolja a közönséget. Badár Tamás ugyanis kivételes tehetségű bűvész, aki nemrégiben például Mariborban nyert versenyt, nemzetközi hírű mestereket utasítva maga mögé. Tehetségéről személyesen is volt már alkalmam meggyőződni, és miután egy kávézóban az asztal mellett ülve, tucatnyi trükkből egynek a kulcsára sem jöttem rá, kezdtem elhinni, hogy egy valódi mágussal van dolgom. Ettől a pillanattól kezdve vagyok Tamás rajongója, és biztosan tudom, hogy aki ott lesz a fellépésen, ugyanígy fogja magát érezni.

„A közvetlen környezetemben volt már hasonló balszerencsés helyzet, nem volt kérdés, hogy segítünk, amiben tudunk. – mondta Sándor, amikor a történetről és az összefogásról kérdeztem – Emma néninek megsemmisült a háza, amit újra fel kell építeni. Erre saját erőből esélye sincs, így kitaláltuk ezt a fellépést. Felhívtam Bödőcs Tibit és Tóth Edut, mindketten azonnal igent mondtak a felkérésre. Nekik is volt már hasonló probléma a környezetükben és bár az ember nem tud mindenkinek segíteni, amit lehet, azért megtesz.

Jövő héten vasárnap este tehát Badár Sándor, Bödőcs Tibor, Tóth Edu és Badár Tamás lépnek fel a Faluházban, természetesen ingyen. A jegyekből befolyt összeget teljes egészében Emma néni új házának építésére fordítják. Remélhetőleg nem csak a környékből, hanem távolabbról is érkeznek érdeklődők, akik szeretnének nevetve segíteni. Ugyanakkor az is bizonyos, hogy minden jó szándékú ember nem jut el a helyszínre. „Várjuk olyan magánemberek és cégek jelentkezését, akik szívesen segítenének, akkor is, ha az előadáson nem tudnak részt venni. Ha van olyan vállalkozás, aki építőanyagot, vagy munkaerőt tud felajánlani azt is szívesen fogadjuk, de ha bárki pénzzel tudja támogatni az építkezést, azt is megköszönjük.” – tette hozzá Sándor.

A polgámester, Molnár Zsolt a következő számlaszámot hozta létre Emma néni megsegítésére: 64700090-16592162. Ide várják a pénzbeli felajánlásokat.

Jegyek elővételben válthatóak az alábbi elérhetőségeken keresztül:

Szigetmonostor Faluház (Kovács Attila): +36 70 374-0541

Szigetmonostori Polgármesteri Hivatal (Debreczeni Csilla): +36 70 377-4217

Sallainé Mócsai Olga: +36 30 312-7222

Koncz Erzsébet: +36 20 567-5211

Pócsmegyeri Polgármesteri hivatal (Debreczeni Bea): +36 30 691-7844

 

/Koncz Csaba


 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr464301744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása