Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Családias félőrültség – távirati stílusban

2012.04.27. 09:06 - kcsabi

Címkék: tehetségkutatás csenki félőrültek szobácsi

Hétfő. Fesztivál a Godotban. Félőrült. Családias hangulat. Feleannyi fellépő, mint szokott. Heten. Ahogy a törpék. Vagy a gonoszok. Esetleg a gonosz törpék. A közönség is felesben. Negyvenen. Van, aki felessel. Kedvesen. Stop.

Emberek gyülekeznek a bejáratnál. Beszélgetnek, lelkesednek. Csak ez a front ne lenne, fejem se fájna…! – mondom. Ezt komolyan. Csenki Attila jön. Neveket ír, kezdődik a mulatság. Mindenkinek van öt perce, aztán szavazhat a közönség. A piros lap ma a fiókban marad. Kezdünk. Attila hangol, a közönség örül. Itt az első fellépő, majd sorban a többiek. Magabiztosak, félénkebbek, rutinos öreg rókák, izgatott újoncok. Gyöngyöző homlok, izzadó tenyér. A végén mindig taps. Illemből, vagy meggyőződésből? Ki tudja? És a ráadás: Soma, a kiskamasz, aki mára csak egy perccel készült. Spontán fellépése közönség-díjas. Megérdemelten.

Szavazás kézfeltartással. Négyes-döntő. Szünet. Folytatás.

Chaloub Nidal érkezik újra. Megfontolt, halk, de rokonszenves. Szobácsi Gergő folytat. Rutinos. Nem kockáztat. Porkoláb Tamás viszi tovább a szót. Közvetlen, vicces, pörög a nyelve rendesen. Ahogy szokott. Még képet is mutat. Az önirónia nagyon ül. A vége taps. A sort Koncz Csaba zárja. Beszél, majd köszöni. A figyelmet.

Véget ért a móka. A közönség szavaz, Szobácsi Gergő nyer. Taps. Neki már a tízedik. Gratuláció. Hamarosan folytatjuk….Stop.

A győztesről készült képet köszönjük Soós Bertalannak (www.soosbertalan.com)!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr604475997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blondeath 2012.04.27. 12:05:09

nem kockáztattam :) vadi új anyaggal mentem. csak a két perc volt a szokásos
süti beállítások módosítása