Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Dr. Mogács története - 8. rész

2012.06.29. 09:21 - kcsabi

Címkék: videó történet dr mogács dumafüred

„Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen.” – írta Madách Imre (Az ember tragédiája). Dr. Mogács is megtehette volna, hogy hátradől kényelmes – és igen drága – karosszékében, élvezi a hatalmát, számolja a vállalat páncéltermébe, illetve svájci bankszámlájára érkező pénzt, és jól megérdemelt pihenéssel tölti az időt. Ő viszont nem így tett.

handshake.jpgTovábbment a megkezdett úton. Kereste, kutatta, hol és hogyan lehet még több munkát kisajtolni az emberekből még kevesebb bér fejében. Megvesztegette, vagy lebetonoztatta azokat, akik szándékosan akadályozták a vállalat terjeszkedését. Politikusokkal, nagyhatalmú állami vezetőkkel barátkozott, igyekezett lejáratni a konkurenciát. A cég tehát pontosan úgy működött, mint bármelyik mamutvállalat, a Vezér pedig egyre többet és többet akart, mint minden hozzá hasonló vezető.

Ugyanakkor Dr. Mogács nem csak céltudatos vezető, hanem nagylelkű, csodálatos ember is. Ott vannak például a gyerekek. A vállalat elsőként biztosított 12 órás munkalehetőséget kiskorúak számára. Még az ócska, elavult törvényekben is keresett nekik kiskapukat, így senkinek nem kellett félnie a hatóságoktól. Minden lehetőséget megadott arra, hogy a kiskamaszok is hamar megtanulják, mit jelent igazán, „dolgozni”. Az évtized végén pedig elhatározta, egyszer s mindenkorra belopja magát a legfiatalabbak szívébe, úgy, hogy abból még profitálni is lehessen. Egy kellemes decemberi reggelen tehát felvette a télikabátot és elutazott északra, tárgyalni…

 

További információk, autogramkérés, személyes találkozás, buksi-simogatás és személyiség-, és eszmecsere, nevetéssel és reszketéssel kiegészítve: Mogács & Dr. Mogács közös estjén, a Godot Dumaszínházban. Jegyrendelés a +3630/680-5263-as telefonszámon és a honlapon feltüntetett elérhetőségeken: JEGYFOGLALÁS

Megerősített információk szerint Dr. Mogács kiemelt díszvendégként érkezik a nyár közepén Balatonfüredre, a DumaFüred fesztiválra. Tessék készülni!

/Koncz Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr874618669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása