Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

DumaFüred: Reformkori séta

2012.07.26. 12:29 - ismerthumorista

A DumaFüred fesztiválra ellátogatva érdemes kicsit jobban megismerni a várost is. Balatonfüred nevezetességeit, látnivalóit, sétányait és egyáltalán a települést egy kellemes sétával végiglátogathatjuk. Ennél már csak az a jobb, ha van velünk egy humorista, aki idegenvezetőként kalauzol, miközben szórakoztat. Most erre is lesz lehetőség.

 balatonfured_jokai-villa.jpg

A Reformkori séta igazi időutazás, aminek már szép hagyományai vannak Balatonfüreden. „Sétaútvonalunk (…) a Blaha Lujza utcán vezet végig, ahol az épületek történetein túl anekdotákat hallhatnak Blaha Lujzáról, Jókai Mórról, a Posta házról, valamint az első Anna-bálról, s a hozzá fűződő hagyományokról. A Horváth-ház érintésével átsétálunk az Anna Grand Hotelhez, mely már a reformkor idején is kedvelt szállója és vendéglője volt művészeknek, majd az árkádok alatt megtekintjük a Füredi Panteont. A Gyík szobornál a színházi életről, a Kossuth forrásnál Balatonfüred gyógyító vizének legendáiról, valamint az egykori Fürdőház (ma Állami Szívkórház) híres orvosairól és betegeiről mesélünk érdekes történeteket. A Tagore sétányon olyan híres személyiségek szobrait csodáljuk meg, mint Deák Ferenc, Széchenyi István, Kisfaludy Sándor, de itt található a Lantos lány szobra, Blaha Lujza Emlékpadja és a Rózsakert is. Sétánkat Tagore szobránál és fájánál fejezzük be.” – írja a sétáról a balatonfured.info.hu. A DumaFüred ideje alatt viszont mindezt – három alkalommal – még egy-egy humorista is kiegészíti, annak is érdekes program lehet, aki már ismeri a várost. Rekop György, Lorán Barnabás és Litkai Gergely biztosan egész más fénytörésbe helyezi a történelmi tényeket és anekdotákat, mint azt legmerészebb álmainkban gondoltuk volna.

A programot a bérletesek és a hétvégi jegyesek ingyen látogathatják, egyébként a jegyár 990 Ft. A séta minden alkalommal a Városi Múzeumtól indul (Balatonfüred, Blaha u. 3.). Jegyvásárlási információk itt.

Jegyet a Sun City DumaFüred pénztáránál lehet váltani minden nap 10:00-22:30 között, továbbá online és a helyszínen is.

Időpontok:

2012. július 28. 16.30

Rekop György 

2012. július 29. 16.30

Lorán Barnabás

2012. augusztus 4. 16.30

Litkai Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr514679496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása