Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

A Comedy Central bemutatja…

2012.09.14. 12:01 - kcsabi

Címkék: comedy central videó felvétel corvin nagy bandó

comedy_central_kicsi.jpg

„A Comedy Central bemutatja következő évadának felvételére október 5-én és 6-án kerül sor a Corvin Dumaszínházban. Visszatérnek a régi kedvencek, jönnek az új arcok, lesznek különleges meglepetések és persze humor, minden mennyiségben” - Szinte már hagyományos hír ez, így szeptember közepén.  Látszólag. Valójában viszont az idei felvétel teljesen más lesz, mint az eddigiek. Páratlan alkalom, speciális adások felvétele, nem mindennapi előadók. A jegyek meg egyre csak fogynak…

A Comedy Central bemutatja idén először költözik a Corvin Dumaszínházba. Az idén áprilisban nyílt új duma-központban ez lesz az első tévéfelvétel, így nem csoda, hogy már elkezdődtek az előkészületek. "Hangolnak a zenészek..." – ahogy mondani szokás, és ez nem csak hasonlat, hiszen október 5-én és 6-án is szerepet kapnak a hangszerek, persze csakis a humor szolgálatában.

bando_kicsi.jpgOktóber 5. 19 óra, Corvin Dumaszínház

A nyilvános adásfelvétel első napját azonnal az ünneplésnek szenteljük. Az idén 65 éves Nagy Bandó Andrást köszöntik a jelenlévők, aki maga is fellépőként érkezik. (Számos érdekesség olvasható Nagy Bandó Andrásról cikkünk végén!) Minden bizonnyal saját szülinapi dalukkal is köszöntik a nagy elődöt a Három Kismalac tagjai (Burszán Vera, Borovitz Tamás, Galambos Zoltán), de a jeles alkalmat nem hagyja szó nélkül Hajdú Balázs, és Rekop György sem, akik régi kedvencként térnek vissza a Comedy Central bemutatja színpadára. Orosz György és Szobácsi Gergő is bemutatkoztak már a műsorban, most pedig ismét igyekeznek új színt hozni a humor-kínálatba.

 

Október 6. 19 óra, Corvin Dumaszínház

A második napon sem maradunk ritmus nélkül, sőt! Bruti most is magával hozza a gitárját, Hajós András pedig egy komplett zeneelméleti áttekintéssel készül a szórakoztatva tanítani- elvnek megfelelően. A műsor idei évadában Badár Sándorral láthatunk speciális adás, így a felvételen egy „mini önálló estre” lehet számítani, minimum egy órában. Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője hazai aktualitásokkal, Zsók Levente pedig a határon túli magyar fiatalok mindennapjainak látképével érkezik, jó szokásukhoz híven. Először kap lehetőséget televízióban bizonyítani Porkoláb Tamás, aki évek óta a Fiatal Félőrültek Fesztiváljának lelkes – pergő nyelvű – fellépője.

Érdekességek Nagy Bandó Andrásról

 Tudtad-e, hogy Nagy Bandó András...

…50 éve áll színpadon? (Amatőr színészként lépett a reflektorfénybe.)

…50 éve kezdett karikatúrákat rajzolni?

…40 éve lép fel humoristaként?

…pályafutása alatt eddig 16 ezer műsort adott, 16 millió km-t utazott, 12 önálló estet mutatott be?

…az egyetlen, aki az Erkel színházban abszolút önálló estet adott?

…30 éve nyert fődíjat a II. Humorfesztiválon, a Markos-Nádas duóval közösen? (Ekkor szerződtették őket a Mikroszkóp Színpadhoz.)

Deszken született, de 20 éve Orfűn él?

…10 éve van szüksége pacemakerre?

…10 éve ír könyveket? (A felnőtteknek szóló 20 kötet mellett 18-at kimondottan gyerekeknek írt, illetve Cabay Katalinnak közösen készítettek egy szövegértési tankönyvet is, kisiskolásoknak.)

…irányította rá a közvélemény figyelmét a hírhedtté vált, robbanós Videoton Color Star tévékre, 1986-ban?

szétverte Zalatnay Cini seprűjét Mészáros László, a Kacsa magazin főszerkesztőjének a fején, 1988-ban, mert valótlanságot állított róla? (Később az érintett így nyilatkozott: „Eddig ötször vertek meg, de csak Nagy Bandó volt becsületet, mert ő saját maga vert meg, a többiek meg úgy verettek.”)

…hónapokig hajléktalanoknak segített 1989-ben, és létrehozta az ország első hajléktalan otthonát Budaörsön? (Ezért kapta meg az Aranyszál a hajléktalanokért, majd 2006-ban, elsőként a Hajléktalan Emberekért Díjat.)

…1988-ban vehette át a Karinthy-gyűrűt, de többször kapott Bonbon-díjat is?

…soha, semmilyen állami kitüntetést nem kapott?

A 65 éves Nagy Bandó Andrásnak ezúton is boldog születésnapot, további eredményes munkát, sok sikert és jó egészséget kívánunk!

A részletes műsorterv megtalálható a Dumaszínház honlapján (Dumaszínház MŰSOR). Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Corvin Dumaszínházban (1082 Budapest, Corvin sétány 1/b. Telefon: +3630/680-5263) kaphatók. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr174776780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kotov 2012.09.17. 09:34:27

Isten éltesse, még legalább ugyanennyi boldog évtizedet kívánok neki!
süti beállítások módosítása