Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Beugró vs. Dumaszínház: Az első menet

2012.10.05. 10:45 - kcsabi

Címkék: novák kap beugró janklovics debreczeny kálloy-molnár

Fenyegetések, beszólások, játék és küzdelem. Az első Beugró vs. Dumaszínház est igazi boksz-meccsre hasonlított, ahol csattantak a verbális pofonok, persze csak úgy barátilag. Szeretetből. Improvizációs színház, stand-up comedy és népítélet. Folytatása következik…

Hetek óta ment az ide-oda fenyegetőzés. A Beugrósok és a Dumaszínházasok rendesen kóstolgatták egymást a közösségi médiában. Ki kit fog leimprovizálni, kinek jobb a humora, kinek mennek a spontán poénok? Divatos szóhasználattal élve: osztották egymást rendesen. Már jóval a műsorkezdés előtt olyan érzésünk lehetett, mintha egy verbális boksz-meccsre készülnénk. És nem is tévedtünk sokat.

Beugró vs Dumaszínház 1.jpgA Beugró csapatából Debreczeny Csaba és Kálloy Molnár Péter vette fel a kesztyűt, hogy az improvizációs színház minden eszközét bevesse a Dumaszínházasok ellen. A másik oldalon Janklovics Péter és Kovács András Péter igyekezett megmutatni, milyen is az igazi stand-up comedy. Persze az nyilvánvaló volt, hogy a saját pályán mindenki a legjobbat nyújtja majd, de kíváncsiak voltunk, mit mutatnak a színészek a humorban, illetve a humoristák a színészetben. Kellemes meglepetés, hogy nagyon is sokat tudtak.

A műsorvezető-játékmester, Novák Péter, remek érzékkel váltogatta az improvizációs és stand-up feladatokat, amit a szereplők egyre könnyedébben, magabiztosabban teljesítettek. A színpadon és a nézőtéren is érezhető kezdeti megilletődöttség, csakhamar vicces, felszabadult játékká nemesült. A humoristák élvezték a színészetet, a színészek feloldódtak a spontán humorban, mindeközben pedig folytatták egymás ugratását, amit mellesleg már az öltözőben elkezdtek.

Mindkét műfajra igaz, hogy a váratlan, tervezhetetlen, az adott szituációból következő poénok ütnek a legnagyobbat, és persze itt sem volt ez másként. Nem véletlen, hogy a közel három órás műsoridő nem tűnt többnek, mint egy 25 perces Beugró-adás a tévében, pedig volt itt értetlenkedés, túlkombinálás, egymás kopaszságának cikizése, férfias vonzalom, tányértörés (a nézőtéren), sőt, még humorista is került az asztalra, amikor KAP egyszerűen rálépett, az első sorban ülők őszinte megdöbbenésére. A verbális boksz lendülete tehát egy pillanatig sem csökkent, és mint mindig, a közönség itt is nagyon élvezte, ahogy a harcosok folyamatosan egymásnak estek.

Természetesen a „küzdelem” nem volt tét nélküli. A nézők ugyanis szavazhattak arról, hogy ki legyen az est legjobbja. Igaz ugyan, hogy a társulat egészen megkedvelte egymást, sőt, Debreczeny Csaba tiszteletbeli „Péter” lett, a végén mégis csak egyvalaki kerülhetett ki győztesen. Nincs ez másként a bokszban sem. A szavazólapokat az est végén gyűjtöttük össze, a számlálóbizottság pedig csakhamar munkához látott. A szavazatok összeszámlálása után megszületett az eredmény, melynek kihirdetésére itt és most kerül sor.

Enyhe dobpergés…

Az első Beugró vs. Dumaszínház est győztese a nézők szavazatai alapján:

Janklovics Péter

Janklovics3.jpg

Gratulálunk!

A sikeres és rendkívül szórakoztató este után a kulisszák mögött azonnal elindult az értékelés, és a szervezők hamar levonták a tanulságot: a Beugró vs. Dumaszínház folytatódik. Ez tehát csak az első menet volt. Rövid pihenő után jön a következő…

/Koncz Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr844821316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása