Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Mogács Dániel: Ki kell lépni a vörös zónából

2013.01.02. 12:27 - kcsabi

Címkék: bérlet jegy mogács

A Dumaszínház plakátkampányában Mogács Dániel az egyik oszlopa a jegyellenőr triónak. Kíváncsiak voltunk, vajon az életben is ennyire szívén viseli-e a bérlet-kérdést. Az elfoglalt színész-humoristát a Thália Színházban értük utol, ahol éppen új önálló estjének januári bemutatójának próbája zajlott.

„Világéletemben blicceltem, mert izgalmasnak tartottam.” – mondja Dr. Mogács karakterének megformálója – „Mostanában már ritkán járok tömegközlekedéssel, de ha egy ellenőr meglát, biztos lehet benne, hogy nincs nálam jegy, vagy bérlet. Ezek után már csak az számít, melyikünk a gyorsabb. Szinte mindig én nyerek, mert nem csak gyors vagyok, de a vonal átugrása sem okoz gondot. A vörös és a zöld zóna határa. Azt kell elérni. Ki kell lépni a vörös zónából. Előfordult már, hogy három ellenőr kéz tapadt rám, de én áthúztam őket a vonalon. Már csak le kellett mutatnom a földre, és tudták, hogy nyertem.”

Dániel, persze tudja jól, hogy a bliccelés nem csak az ő fura szokása, sokan mások is űzik ezt az extrém sportot. ”Aki jegy, vagy bérlet nélkül utazik, tudnia kell, mindig űzött vad lesz a nagyváros dzsungelében. Folyamatosan nyitva kell tartania a szemét, maga mögé kell tekintgetni és remek reflexeket kell kifejlesztenie. Minden bliccelőnek azt üzenem, nem szép dolog ezt tenni... nem szép, de élvezetes”

Adódik persze a kérdés, hogy vajon mivel védekezik Dr. Mogács, ha esetleg elkapják az ellenőrök és már nem tud elfutni? „Dr. Mogács nem jár tömegközlekedési eszközzel, csak a luxusautóját használja, ráadásul a kezében van az egész banda. Mindenhol a saját emberei vannak, ő felügyeli az összes ellenőrt. Különben van külön villamosa is, amin ő maga szedi a jegyet másoktól, már ha éppen úgy tartja a kedve.”

Azt még nem tudni, hogy Dr. Mogács mivel megy a Rohan(d)ó élet premierjére január 11-én, a Thália Színházba, de az már biztos, hogy ott lesz. Csakúgy, mint Mogács Dániel, aki még az öltöző ajtajából is visszaszól: „A bliccelést nem javaslom a színházban. Ott nem ellenőrök lesznek, hanem jegyszedő nénik.  Ők sokkal durvábbak. Nem mernék velük kikezdeni…”

jegyeket2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr944991836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása