Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Hogyan legyek stand-upos?

2010.09.08. 18:47 - ismerthumorista

Címkék: godot stand up tehetségkutatás félőrültek

A Dumaszínház minden hónapban egyszer vagy kétszer rendezi meg a Fiatal Félőrültek Fesztiválját. Itt az új próbálkozók közönség előtt mérethetik meg magukat 5-10 percben.

A jelentkezés folyamata egyszerű, a fellepo@dumaszinhaz.hu email címre kell elküldeni a tervezett fellépés szövegét, és előbb-utóbb, néha utóbb beosztjuk a fellépőket egy estére. A helyszín a Godot Dumaszínház, Budapesten a Madách út 8. sz. alatt.

Mi történik a fellépővel? A fellépő előadja a műsorát, a közönség nevet vagy nem, de nem kell elkeseredni, mert mindig van egy második lehetőség a megmérettetésre. Ha itt is beválik a jelentkező, akkor rendszeresen visszatérhet ezekre az alkalmakra, és ha pozitív irányú tendenciák bontakoznak ki, körülbelül egy éven belül a társulat rendes tagjává válhat.

A tehetségkutatás a nézőknek is remek szórakozás, egyrészt egy-egy új tehetséget ők láthatnak először, másrészt a humor egészen váratlan, rejtett, sötét, sokkoló bugyraiba nyerhetnek bepillantást. Kőhalmi Zoltánt például az az úr indította el karrierjén, aki nyakában egy szájpadlásos protézis lánccal azt énekelte, hogy Medgyessynek fogsor, a doktor Bubó dallamára. De akadt guminővel otthon maradt alap CD-re táncoló jelentkező, fellépő, aki egy tyúkkal érkezett és az a színpadon megtojt, vagy olyan is, aki egy nézőt vérnyomásmérővel fojtogatott.

Jó tanács, hogy a kocsmai viccesemberek, a társaság tréfamesterei vagy az osztály bohóca toposzok ritkán érvényesülnek jól a színpadon, érdemes a fellépés előtt őszintén szembenézni önmagunkkal, mielőtt ott ér keserű csalódás.

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr712280988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Oti" - Gábor · http://www.melygararazs-street.hu 2010.11.03. 00:09:28

No, sikeresen elküldtem a megadott címre egy tervezetet. Remélem választ is kapok.

Kriszba 2010.11.05. 17:06:56

Még időben küldted. Most szűnt meg ez a kötelezettség. :-)
dumaszinhaz.blog.hu/2010/11/05/felorultekujszabalyok

pifupuffancs 2011.03.13. 19:05:37

szeretnem kiprobaslni magam a stend up comedia vilagaba
süti beállítások módosítása