Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Az év felfedezettje

2011.01.18. 01:33 - kcsabi

Címkék: otp kertész kormos az év felfedezettje tóth edu

Az újoncok jöttek, láttuk őket, és meggyőztek minket. A 2010-es év ismét komoly versengést hozott a Fiatal Félőrültek Fesztiválján. A valóban tehetséges ismeretlenek, a néhányszor már próbálkozó ismerősök és a legfeljebb családi körben érvényesülő lelkes humortalanok havonta adták egymás kezébe a mikrofont. Sokan meggyőzték a közönséget a világot jelentő deszkákon nekik jutott néhány percben, de közülük is csupán hárman voltak, akik a Dumaszínház társulatába bekerülhettek.

Kormos Anett egy évvel ezelőtt, éppen Szilveszterkor ért el második helyezést a Magyar Televízió stand up comedy tehetségkutatóján, majd nem sokkal később nálunk is bemutatkozott, így már év elején csatlakozott a csupa fiú közösséghez. A hónapok teltek, Anett pedig egyre népszerűbb lett, mosolymentes előadása és a nagy adag iróniával fűszerezett fellépései sok rajongót hódítottak meg. Év végén kicsit komolyabb oldalát is megcsillantva riportkönyvet jelentetett meg, a kollegáival készített interjúkkal.

Kertész Richárd, alias Ricsi fiú üde vidéki színfoltként robbant a Félőrültek közé, ízes beszéde és örök mosolyt sugárzó arca hamar mosolyra fakasztotta közönségét. Ricsi színészi múltja további lehetőséget jelentett a részlet gazdag falusi karakterábrázolásban, zenész vénájáról mér nem is beszélve.

Tóth Edu egyénisége egyszerre tükröz nehezen követhető hiperaktivitást, és a végsőkig felfokozott lelkesedést. Ő az a mesemondó, aki maga is mesefigura. A királyfi, akit lelhetetlen követni, de nem is kell, hiszen a forgószél, amit gerjeszt, mindenkit elsodor a saját világába, és ez az utazás igazi kaland, nincs ember, aki ellen tudna, vagy akarna állni neki.

A lassan nyolc éve – egyre nagyobb létszámmal – működő Dumaszínház társulata, az OTP Bank támogatásának köszönhetően idén először választotta meg Az év felfedezettjét. A csapathoz 2010-ben csatlakozott három ifjú humorista közül a kollegák egy valakit javasolhattak a díj elnyerésére. A leadott szavazatok alapján a tavalyi év felfedezettje Kormos Anett lett. Az eredményhirdetésre és a címmel járó pénznyeremény átadására január 16-án, vasárnap, a Godot Dumaszínházban került sor.

Anett, elmondása szerint nem számított a díjra, de „rendkívül megtisztelőnek” érezte az elismerést, „versenytársai”, Ricsi és Edu pedig örömmel gratuláltak neki a nyereményhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr112592017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszba 2011.01.20. 14:18:58

Gratulálok Anettnek, Richárd nevéből kimaradt egy "c".

kcsabi 2011.01.21. 00:17:53

Kedves Kriszba! Köszönöm, h szóltál. Ebben az influenzavírusos időszakban, egy tüsszentés (mesebeli nevén: Hapci) során eshetett ki a blogból, mert itt az íróasztal mellett a padlóra hullva találtam meg. Visszaragasztottam. :-)
süti beállítások módosítása