Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Indul a Stand-up Express

2011.02.13. 10:21 - kcsabi

Címkék: francis kap felméri stand up express atta

Min nevetnek az angolok? Mit mesél egy skót humorista? Hogy stand-upolhat az, aki már húsz éve ezzel foglalkozik? Kérdések, amire eddig nem kaptunk választ legfeljebb akkor, ha felkerestük a műfaj egyik őshazáját. Most viszont a nemzetközi humor házhoz jön, sőt, hazai kedvenceinket is láthatjuk, amint megteszik az első lépést a világhír felé…

 

 

 

 

 

 

A stand up comedy Magyarországon az elmúlt években lett igazán ismert és népszerű, de a műfaj története Nyugat-Európában és a tengerentúlon már évtizedekre nyúlik vissza. A Dumaszínház, a Skalar Music Hungary és a British Council együttműködésének köszönhetően a nemzetközi és a hazai humor most végre közelebb kerülhet egymáshoz.

Több hónapnyi szervezőmunka és a sikeres „próbaüzem” után február második felében útjára indul a Stand-up Express, melynek keretében nemzetközi színtéren már bizonyított humoristák látogatnak hazánkba. Az előadásokon külföldi és magyar előadók lépnek fel, angol nyelven szórakoztatva a közönséget. Szándékaink szerint ezek a programok az angolul beszélő magyarok és a hazánkban élő külföldiek körében is nagy érdeklődésre tartanak majd számot. A Stand-up Express estek lehetőséget adnak a külföldi előadóknak a magyarországi bemutatkozásra, és a hazai humoristáknak is, hogy a műfaj anyanyelvén nevettessenek.

A Szlovéniában már sikeresen vizsgázott formátum hivatalos hazai bemutatójára 2011. február 22-én kerül sor a Godot Dumaszínházban, amikor Felméri Péter és Vince Atta előadását nézhetik meg az érdeklődők. Vince Atta, brit humorista, a szigetországi közönség egyik kedvence. Anekdotái, szellemes történetei és közvetlen stílusa hamar meghozta neki a sikert, nem csupán a nézők, de a kritikusok körében is.

A vállalkozó szellemű párost Kovács András Péter és Alan Francis követi 2011. március 23-án a New Orleans Dumaszínházban. A skót Alan Francis már több mint húsz éve van a pályán, előadóként és szerzőként is rengeteg televízió-, és rádióműsorhoz adta a tehetségét, miközben ő maga is folyamatosan telt házzal lép fel Anglia és Európa különböző szegleteiben.

Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8.) kaphatók. A Stand-up Express programja követhető a Dumaszínház hivatalos oldalán és a Facebookon (http://www.facebook.com/pages/Stand-up-Express/192731604088038)

---------------------------------------------------------------------------------

The stand up comedy has become really known and popular in the last years in Hungary, but the story of the art refer decades in West-Europe and oversea. Due to the co-operation of The Dumaszínház, Skalar Music Hungary, and British Council the international and domestic humor have approximated.

After more monthly organisation work and a successful „trial run” in the second half of februar starts on it’s way the Stand-up Express, in the course of this event visit humorist Hungary, who have proven on international stage. Hungarian and foreigner performer will step up in the show, entertaining the audience in english. According the intention of organizers this perfomance will be challenging among the english-speaker hungarians and the domestic foreigners. The Stand-up Express give the possibility of a hungarian introduction for foreign performer and for hungarian humorist as well, so they can tickle on the native language.

The perfomance passed a successful exam in Slovenia yet, the domestic introduction comes on 22. februar 2011 in the Godot Dumaszínház, when the audience could listen to the show of Péter Felméri and Vince Atta. Vince Atta, the british humorist who is one of the favorite of the UK audience. His anecdotes and smart sories and his direct style have brought him success not only among the spectators but among the criticals too.

The venturesome men's double will be followed by Péter András Kovács and Alan Francis on 23 march 2011 in New Orleans Dumaszínház. The scottish Alan Francis is on the stage more than 20 years, he gave his talent to large amount of tv and radio programme as performer and author, whilst he step up at full house in UK and Europe.

 

You can buy tickets on the site www.dumaszinhaz.hu, www.jegy.hu in the Interticket offices and in Godot Dumaszínház (1075 Budapest, Madách u. 8.). You can follow the program of the Stand-up on the official site and Facebook  (http://www.facebook.com/pages/Stand-up-Express/192731604088038)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr442657413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása