Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Bellus István ismeretet terjeszt: A disznósajt

2011.02.14. 20:48 - kcsabi

Címkék: ismeretterjesztés bellus

Bellus István rovata

Minden ember életében elérkezik a pillanat, amikor felteszi magának a kérdést arra vonatkozóan, hogy egy-egy használati tárgy voltaképpen hogyan készül. Ismeretterjesztő sorozatunkban Bellus István segítségével megismerkedhetünk olyan hétköznapi eszközök születésének titkaival, melyekről ez idáig nem sikerült információkat begyűjtenünk. A gyufa, a WC papír és más tárgyak születése mellett megtudhatjuk azt is, hogyan lesz egy magból szék, vagy egy gyümölcsből autógumi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma megtudhatjuk, hogyan készül a disznósajt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A jó disznósajt alapja a kiváló minőségű disznótej, ezért minden hajnalban szorgos kezek megfejik azokat a disznókat, melyek ilyen tejjel rendelkeznek.

2. Ezután szakemberek odateszik főni a tejet és beoltják élesztőkultúrával, amitől olyan lesz a disznósajt, mintha egy Petőfi kötetet olvasnánk.

3. Harmadik lépésben a tejet nem adó, ezért levágott disznók gusztustalan részeiből beledarálnak a főzetbe. Ezek az összetevők már eleve homályosak, így könnyebb elviselni a látványt.

4. Az így elkészült massza végül kap egy külső borítást, egy ún. disznósajt köpenyt. A kész disznósajtot általában szeletelve, illetve az ínyencek hurkás szendvicsre reszelve fogyasztják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr732661551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása