Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Bellus István ismeretet terjeszt: A fogkrém

2011.03.08. 00:45 - kcsabi

Címkék: ismeretterjesztés bellus

Bellus István rovata

Minden ember életében elérkezik a pillanat, amikor felteszi magának a kérdést arra vonatkozóan, hogy egy-egy használati tárgy voltaképpen hogyan készül. Ismeretterjesztő sorozatunkban Bellus István segítségével megismerkedhetünk olyan hétköznapi eszközök születésének titkaival, melyekről ez idáig nem sikerült információkat begyűjtenünk. A gyufa, a WC papír és más tárgyak születése mellett megtudhatjuk azt is, hogyan lesz egy magból szék, vagy egy gyümölcsből autógumi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma megtudhatjuk, hogyan készül a fogkrém.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A jó fogkrém alapja a kiváló minőségű fog. Régebben sok kis fogat használtak, ma már inkább kevesebbet, de azok meg nagyok.

2. A fogakat márkás ipari darálógépen zúzzák porrá, sőt van amikor még tovább is.

3. Az így elkészült fogporhoz krémet, mentát és piros csíkokat adnak, hogy kellőképpen mentholos, krémes és csíkos legyen a végtermék.

4. Végül tubusokba töltik a krémet, a tubust pedig olyan dobozba teszik, amire különböző dolgokat írnak. Például ilyet, hogy Colgate Fresh.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr522720465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása