Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Nevetés és tánc a Kobuci Kertben: Stand up & Dance

2011.05.20. 08:11 - kcsabi

Címkék: zeneipar sajnosbatár kobuci mogács stand up dance

 A stand up comedy sajátos adottsága, hogy nem kell hozzá más, mint egy mikrofon, közönség és persze humorista. Ennek jegyében a Dumaszínház társulata folyamatosan kutatja az új szórakoztatási lehetőségeket, így születnek olyan, kísérleti jellegű előadások, mint mondjuk a Dumakoncert.

A fejlődés legújabb mérföldköveként a Dumaszínház, a KOBUCI Kert és a Zeneipar Kft. életre hívja a Stand up & Dance elnevezésű rendezvénysorozatot. A kezdeményezés célja, hogy a kikapcsolódni vágyó közönségnek ne kelljen választani a zenés-táncos mulatság és a humor között, mert az mostantól egy helyen elérhetővé válik. Ugyanazon az estén előbb stand up comedy, majd könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Első alkalommal, május 21-én 19 órától Mogács Dániel és a Sajnosbatár zenekar lép fel a Kobuci Kertben (1033 Budapest, Óbuda, Fő tér 1., a Zichy-kastély udvara).

Mogács Dániel színész, humorista, a Dumaszínház állandó tagja. Játszott komoly szerepeket, megalapította az Eleuszisz Színházat, ahol rendezőként is tevékenykedett, míg a társulat meg nem szűnt. Rendszeresen fellép a Comedy Central bemutatja és a Showder Klub című televízió műsorokban, indult polgármesteri címért az önkormányzati választásokon a Kétfarkú Kutyapárt jelöltjeként, de ő mozgatja és szólaltatja meg Brendont, a Susogós Mackót is. Életre keltette Dr. Mogács karakterét, aki néhány kisfilm után, gyakori vendége lett Dániel előadásainak, sőt, egy „közös önálló estet” is színpadra vittek.

A Sajnosbatár zenekar 1994-ben alakult Szentendrén. A klasszikus rockzenekari felállás mellé egy tenorszaxofon került, mellyel saját dalokat, illetve megzenésített klasszikus verseket játszanak. A tagok – Szabó Enikő, Könczöl János, Cserkúthy Balázs, Aknay Zoltán – elmondása szerint ők inkább koncertbanda, mint stúdiózenekar. Szövegeik „filozofikusan trágárak, halálosan viccesek, és viccesen halálosak”, zenéjük pedig erőteljes, néha slágeres, máskor progresszív. „A név azért Sajnosbatár, mert először Batár volt, de az annyira nem tetszett, ezért sajnos…” – írják honlapukon. Eddig két lemezük jelent meg, szerzői kiadásban a Rohanás rohadás és a Nyald ki a szívem.

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr452918542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása