Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Mikrofonpróba elődöntő volt az Ötkertben (videó)

2011.07.10. 11:41 - kcsabi

Címkék: tehetségkutatás litkai kap hadházi mogács ötkert mikrofonpróba

Van még esélye egy újoncnak, vagy „megtelt” a szakma? Ez a kérdés sokakat foglalkoztat, amikor a humorról van szó. A válasz egyszerű: akire kíváncsi a közönség, annak biztosan van helye. Éppen emiatt zajlik folyamatosan a tehetségkutatás a Dumaszínházban, és ugyanilyen okból döntött úgy az OTP Bank, hogy megrendezi saját tehetségkutatóját. „Jó poénból sosem elég!” – vallják a szervezők. Elkezdődött a Mikrofonpróba.

 

A legnépszerűbb közösségi oldalon meghirdetett felhívásra harmincnégy elszánt humor-palánta jelentkezett. A nagy bemutatkozásra, vagyis az elődöntőre június 28-án, az Ötkertben került sor, ahol a Dumaszínházból delegált háromtagú zsűri: Kovács András Péter, Litkai Gergely és Mogács Dániel, illetve maga a közönség alkotott véleményt a produkciókról.

 

Az est házigazdája, Hadházi László kezdés gyanánt ismertette a szabályokat. Mindenkinek minimum kettő, maximum öt perce lehetetett a színpadon, ez alatt kellett szórakoztatni a közönséget. A nézők között előzetesen kiosztottak négy piros lapot, a zsűri pedig kapott egyet, amit akkor lehetett a magasba emelni, ha nem tetszik az előadás, de a minimum két perc már letelt. Amennyiben az öt piros lapból már három a levegőben volt, a produkciónak vége lett, a versenyző kiesett. Csak az juthatott tovább, aki három piros lap nélkül végig tudta beszélni az öt percet.

 

A várakozásokkal ellentétben gyorsan pörgött az este, hiszen nagyon szigorú, könyörtelen közönség jött össze, aki nem volt elég humoros, azt könyörtelenül leszavazták. Egy neve elhallgatását kérő résztvevő utólag azt mondta: „Nagyon durva volt. Láttam a többieket, ahogy felmentek, elkezdtek beszélni, és két perc után már lendültek is fel a piros lapok. Pedig két perc, az nagyon kevés, annyi idő alatt nem alakul ki a kapcsolat. Úgy éreztem, az első benyomáson múlik minden.” Ehhez a zsűri egyik tagja annyit tett hozzá: „Meg, hogy mennyire vagy vicces.”

 

A piros lapok ellenére azért nem volt fagyos a hangulat, jó hangulatú, vidám este kerekedett, ahol végül tizenöten jutottak tovább a döntőbe, amire az OTP Dumavölgy-Humorvár keretén belül kerül sor, Nagyvázsonyban, július 30-án. Mindeközben zajlik a közönségszavazás is a Facebookon, ahol egy-egy rövid részlet látható a döntősök műsorából: http://apps.facebook.com/mikrofonproba/?ref=bookmarks

 

A döntősök ABC-sorrendben:

Békési Zoltán, Chalhoub Nidal, Fesető Gábor, Götz Norbert, Kiss Csaba, Kővári Máté, Kuhár Bence, Lévai Balázs, Porkoláb Tamás, Redenczki Mária, Sáfár Zoltán, Szabó László, Szendrői Zsófia, Szobácsi Gergely, Varga Gábor

 

A Mikrofonpróba ítészeit, a zsűribe épített (nem annyira) titkos riporterünk, Kovács András Péter faggatta a helyszínen:

 

Dumaszínház a Facebookonhttp://www.facebook.com/dumaszinhaz

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr853054508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása