Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Itt van az ősz, itt a DUMA!

2011.09.07. 11:14 - kcsabi

Címkék: comedy central showder klub tehetségkutatás önálló est dumalondon dumamaraton dumajam

 

A nyaralásnak vége, mindenki kipihente a nagyvázsonyi humorvihar fáradalmait is, így szeptemberben új erőre kap a stand up comedy is. A Dumaszínház társulata és vendégművészei feltöltődve, szórakoztatásra készen várják közönségüket.

Egy rövid áttekintés a szeptember – októberi kínálatból a teljesség igénye nélkül.

Hajdú Balázs és Kőhalmi Zoltán szeptember 15.-én Angliában melegít az őszre, ismét lesz tehát Dumalondon, ahol most a szentesi humormaffia kétharmados többsége utazik ki.

Az iskolakezdéssel párhuzamosan folytatódnak a jól megszokott stand up előadások, miközben olyan vendégművészek is tiszteletüket teszik nálunk, mint Bödőcs Tibor, Fábry Sándor, Fráger Balázs, vagy éppen Hajós András. Az önálló estek sorában láthatjuk Az élet értelme és kertészeti tippek című előadást (Bödőcs Tiborral), lesz egy Kicsi Bamako a New Orleansban (Badár Sándorral), Evolúció (Kovács András Péterrel), Pofa Ki! (Kiss Ádámmal), Hajós András önálló estje (Hajós Andrással), és az idei Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Hadházi László is bemutatja egész estés műsorát.

Nem áll meg a tehetségkutatás sem, újabb Fiatal Félőrültek Fesztiváloznak a Godotban, kapunk egy (illetve két) kis Előzetest a Showder Klubból, majd bárki részt vehet a Comedy Central bemutatja nyilvános tévéfelvételén (a közönség soraiban). Utóbbi olyan lesz, mint a jól sikerült legénybúcsú: három napig tart. A más jól ismert Comedy-arcok (Litkai, Mogács, Hajdú, Bellus, Rekop, Bács, Ricsifiú, Pataki, Bruti, A három kismalac, a Szomszédnéni Produkciós Iroda) mellett fellép Orosz György, Badár Sándor, Varga Ferenc József, Kuhár Bence és bemutatkozik Szobácsi Gergely.

A stand up comedy magányos műfaj, legalábbis a szó pozitív értelmében, de előfordul, hogy mégis párban szép, erre ad minden kétséget kizáró bizonyítékot Bödőcs Tibor, aki Beliczai Balázzsal, Kőhalmi Zoltánnal, Badár Sándorral, és Fábry Sándorral is tart egy-egy közös estet, ahogy teszi ezt majd a Dombóvári – Aranyosi duó is.

Természetesen nem marad el most sem a Duma Jam, erről Hadházi László, Kovács András Péter és Aranyosi Péter gondoskodnak. Az egyre népszerűbb formátum (hárman egyszerre a színpadon) legutóbb Nagyvázsonyban aratott – szó szerint – zajos sikert, nem véletlenül volt a fesztivál kezdő és záró napján is egy-egy Jam.

Mindezek alapján elmondható, hogy sűrű ősz elé nézünk, lesz lehetőség bemelegíteni a rekeszizmokat, fizikailag és mentálisan is felkészülni a DumaMaraton-ra, amit október 15-16-án, a Godot Dumaszínházban zajlik majd.

Az eseményekről természetesen megemlékezünk a blogon is, de biztos, ami biztos, érdemes élőben követni őket!

A részletes műsorterv megtalálható a Dumaszínház honlapján (www.dumaszinhaz.hu). Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8. Telefon: +3630/680-5263) kaphatók.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr13208525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása