Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Szó szerint nagyon vicces

2011.12.22. 12:09 - kcsabi

Címkék: pataki három kismalac kap bács bruti dumakoncert janklovics literál

Pataki Balázs tudósítása

Akik december 19-én hétfőn a városban kajtattak ajándékok után, és a többi szeretetre éhes vásárló nyakán tapostak, hogy megvegyék a gyereknek az utolsó „Ben 10 vs. Bakugán Csillámpóni” társasjátékot egy hamisított kínai árustól, na, ők a következőkről maradtak le.
 
Ezen a napon volt ugyanis a Dumakoncert sorozat évadzáró előadása fergetegesnél újszerűbb produkciókkal. Emlékeztetőül: a Dumakoncerten duma van meg zene. Duma főleg akkor, amikor nem találjuk a színpadon a dalok szövegét, akkordját vagy előadóját. Persze mindezt vérprofin műveljük, a közönség ebből semmit nem vesz észre, legfeljebb, amikor a 2-es asztaltól kell kölcsönkérnünk egy gitárt, mert az otthon maradt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szóval az idén elkezdett Dumakoncertek záróakkordjaként előadtunk egy csomó akkordot a szokásos felállásban: Kovács András Péter basszgitár, herfli, száj; Három Kismalac – tokaszalonna: Burszán Vera, ének; dagadó: Borovitz Tamás, ének; csülkök: Galambos Zoltán, gitár -, továbbá Bruti (aki tulajdonképpen a kismalac részek szummája) gitárral és énekkel, Bács Miki egy dobozzal, amin dobo(zo)lt, és Pataki Balázs, aki meg én vagyok, és nem, az továbbra sem kicsi gitár a kezemben. Ja, és ne feledjük Janklovics Pétert sem, mert ő is ott van velünk.
 
A koncerteket szokás szerint blokkokra osztottuk, így hallhatott a kedves műértő közönség dalokat állatokról (Fél disznó), szerelmekről (Ondolálós), híres emberekről (Pataki Attila, de róla még lesz szó) vagy éppen gyerekekről (A kialvatlan apuka altatója), illetve filozófikus témákról (Szaros dal).
 
Hihetetlen szerencsénkre a közönség ezúttal is egy olyan klip előadását kérte tőlünk, amit hetek óta gyakorlunk, így a Bad ezúttal is az est egyik legjobb produkciója lett.
 
 
Az évadzáró koncertre egy extra produkcióval is készültünk, ami aránytalanul sok helyet foglalt el ugyan a színpadból, de azt hiszem megérte. Elkészítettük ugyanis az Edda „Hűtlen” című számának szószerinti változatát, s ennek előadásához egy színpad méretű kivetítő volt segítségünkre. Ez a szó szerinti, avagy „literál” műfaj az a móka, hogy az eredeti klipre olyan szöveget éneklünk, ami tényleg arról szól, ami a klipben látható. Na, most a Hűtlennek ez a klipje:
 

És így néz ki „literál” szöveggel az eleje:
 

 
További vicces dalokért, literál klipekért és akciós edényvásárlási lehetőségért jöjjenek Dumankoncertre jövőre is (január 31-én és február 13-án mindenképpen).

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr853485706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztewe · http://sztewe.deviantart.com/ 2012.01.07. 08:58:15

"almás windowsja van gyereknek" Ezen gurulok vagy 5 perce :D
süti beállítások módosítása