Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Babonás hétfő

2012.02.09. 11:59 - kcsabi

Címkék: videó babona dumakoncert

Tudjátok, mi lehet rosszabb a péntek 13-nál? A HÉTFŐ 13. A ritka csillagászati, asztrológiai és naptárszerkesztési jelenségre sokkal ritkábban figyelünk fel, mint ahányszor előfordul. A jövő héten viszont éppen ilyen nappal indul a hét.

Mire lehet számítani?

A Babonás Hétfőn – ahogy ezt a napot több középkori lantművész is nevezte egy-egy átmulatott vasárnap éjszaka után, borgőzös kábulatában – rendkívül sok veszély leselkedik ránk. A korán kelők fekete karikákat találhatnak a szemük alatt, miközben holtsápadt, rongyos idegenek, vérfagyasztó nevetése hasítja ketté a kihalt, hajnali buszmegálló csendjét a Piros 7-es belvárosi vonalán. Váratlanul falnak támasztott festőlétra alatt haladhatunk át, miközben zsebünkből kirántott piperetükrünk egy éppen előttünk, keresztben átszaladó fekete macskára esik. Feleségünk önkívületi állapotban fogja meg és szakítja le a megdöbbent, de később mégis felettébb boldog kéményseprő gombját, miközben mi a munkahelyünkön állunk a főnöki iroda szőnyegének szélén. Talán még ki is rúgnak.

Leszakadhat még a táskán pántja, letörhet a kilincs, kezünkben maradhat a postaláda ajtaja, így nem tanácsos megrángatni a gyerek fülét – még nevelési célzattal sem –, viszont kezdeményezhetünk kézfogást egy-egy régi haragosunkkal.

Kitörhetnek a vulkánok. Jöhet cunami. Felemelhetik a távfűtés árát azonnali hatállyal. Hirtelen előkerülhet egy még újabb maja naptár, ami szerint 2012. február 13. az utolsó nap. Megnyílhat az első balatoni Hummer-kölcsönző, Akarattya mellett.

Nem sorolom. Sok tragikus esemény jöhet ezen a napon…

Mit tehetünk?

Szerencsére van ellenszer. A szomszéd Jolika néni, mint hobbiasztrológus és boszorkány-javasasszony, kockát vetett. Mivel aztán több órányi keresés után sem találta meg őket, a heti nagytakarítást pedig nem volt idő megvárni, így végül kártyát is. Mint mondta, fogalma sincs, mit jelentenek azok az ábrák, meg nem is az ő kártyája volt, így belenézett a gömb alakú kristályvázába, majd szája fogatlan mosolyra húzódott.

Egyrészt azért, mert megtalálta a régóta keresett pincekulcsot, másrészt pedig eszébe jutott, hogy mi lehet a megoldás a bajra. A zene.

Keresni kell egy helyet, ahol móka van, kacagás, dalolás, Malacok, Jacksonok, literál énekek, szájharmonika, kicsi-, és nagy gitár, dübörgő doboz, vagy billentyűk, humor és hazai világsztárok.

Óriási szerencsétek van, mert tudok egy ilyet!

A New Orleans Dumaszínházban éppen hétfő este lesz Dumakoncert, ami minden kritériumnak megfelel. Az alábbi videó a bizonyíték. Nézzétek és gyertek el! Csak így van esélyetek átvészelni a vészjósló HÉTFŐ 13-at! Nem viccelek! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr804083581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása