Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

DumaFüred: Tóth Edu, a versmondó srác (videó)

2012.07.10. 08:22 - kcsabi

Címkék: videó visszaszámlálás tóth edu dumafüred

Lendületesen közeledik a nyári stand-up fesztivál, a DumaFüred ideje. Nevetés, zene, harmadik típusú találkozás a Dumaszínház humoristáival, vendégművészeivel és a fesztivál többi látogatójával. Több tucat nettó humoróra, három helyszín, bikinis lányok, sportos fiúk sortban, fülbemászó ritmusok, szóval minden, ami kell egy igazán jó nyári programhoz. Mindez a napfény balatonfüredi kisvárosában, a Sun City-ben.

Találkozunk 17 nap múlva!

tizen7.jpgJaklovics Péter után többeket megfertőzött a versírási-szavalási láz. Sokan érezték úgy, tollat, ceruzát, széndarabot kell ragadniuk és rímekbe szedve kell papírra vetniük érzéseiket, amik a DumaFüredre várva felsejlettek bennük. Szerencsére a többség ellen tudott állni ennek a kísértésnek, néhányan pedig elkészült verseiket csakhamar túracipő bélelésre használták és nem mutatták meg senkinek. Tóth Edu viszont máshogy döntött.

Az ifjú poéta betért egy antikváriumba, vásárolt egy könyvet Krúdy Gyulától (fura mód éppen így hívták az eladót), majd otthon, családi körben, félig áttetsző ragasztószalaggal, igényesen beillesztette – a szalvétára írt – versét a könyvbe. Ezek után eljött a reklámfilm forgatásra és előadta szerzeményét. Műve kétségtelenül hatással lesz a hazai-, és világirodalmi életre, valaha volt és ma élő költők munkáira, nyelvészek, és verselemzéssel foglalkozó amatőrök mindennapi elfoglaltságaira.

A Magyar Írószövetség és a Vers Mindenkinek Társaság már be is jelentette, hogy szokásos évi taggyűlésüket idén augusztus első napjaiban, Balatonfüreden kívánják megtartani. Állásfoglalásuk még nem nyilvános, de azt már most örömmel üdvözölték, hogy Edu szépen, tisztán, érthetően szaval a kamerák előtt. Az érintett válaszában elmondta, örül a kedvező fogadtatásnak, és ha lesz rá igény, a fesztiválon bárkinek szívesen megmutatja a fülét élőben is, közelről, nagytotálban…

Jegyet, bérletet, vagy hétvégi belépőt rendelni és vásárolni a +3630/680-5263-as telefonszámon és a www.dumaszinhaz.hu oldalon feltüntetett elérhetőségeken: JEGYFOGLALÁS, a JegyPont hálózatában (http://www.jegy.hu/partners.php) lehet.

Az első DumaFüred humorfesztivál létrejöttében nagy segítséget jelent támogatóink közreműködése, ezért külön köszönetet mondunk a Nemzeti Kulturális Alapnak (NKA), a Comedy Central csatornának, a Napló-Online-nak, és a SunCity szórakoztató központnak. 

/Koncz Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr874637667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása