Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Új helyszín, új Evolúció

2012.09.20. 08:46 - kcsabi

Címkék: evolúció corvin kap önálló est

Kovács András Péter önálló estje a Corvin Dumaszínházba költözik

„Bicikliző kígyó, fülhallgatós jegesmedve, kézimunkázó dinoszaurusz. A világ nagy kérdései. Hogy jön a gólya a születéshez? Mi a titka a barlangrajzoknak? Mivel tájékozódik a légy? Tényleg egy biztonsági őr tehet több ezer állatfaj kihalásáról? Extrém szereplők, fogós kérdések, megdöbbentő válaszok, mindez egy este, könnyfacsaró nevetés közepette. Az Állatkertben jártunk, Kovács András Péternél. Egy barlangban…” – olvashattuk a korabeli újságcikk bevezetőjében, 2010 májusában. Az Evolúció azóta sem ért véget, sőt. Új gondolatok, meglepő elméletek, még ütősebb poénok a Corvin Dumaszínházban. Szombaton.

KAP kígyó2.jpgA Dumaszínház társulatából elsőként Kovács András Péter jelentkezett önálló, tematikus esttel. A Fővárosi Állat-, és Növénykert Barlangtermében nagy sikerrel mutatkozott be a „bicikliző kígyó” és társai. A fent említett cikk így fogalmazott: „KAP azt tette, amit rajongói és kedvelői várnak tőle, és amihez – mint tudjuk – nagyon ért: könnyeden, tornacipős lazasággal humorizált, mindennapi életünk visszásságait a tematikus humor állat-, és növényhatározójába rejtve. Rávilágított a Teremtés nevettető furcsaságaira („Talán Mózes a kukac helyett mondott kígyót, amolyan férfiúi nagyzásból?”), az életünk évezredek óta visszatérő momentumaira („Hogyan lett a mamutvadászatból mára disznóvágás?”), vagy éppen az állatok számunkra rejtett, nehezen értelmezhető gondolataira. A másfél órás előadás lendületét a szünet sem tudta megtörni, a lendület végig megmaradt, a nézők pedig végül elégedetten álltak fel – kényelmesnek aligha mondható – székeikről.”

Az elképzelés nem változott, a téma megmaradt, de az összetevők sok helyen cserélődtek. A bemutató után, annak idején „KAP elégedett volt, és erre minden oka meg is lehetett, hiszen […] zajos sikerrel hagyta el a saját maga által lerakott „humortörténeti mérföldkövet”. Lelkesen mesélt arról a „mini-poénevolúcióról” is, ahogy egy röpke gondolatból végül kimunkált, szórakoztató és egyben kacagtató műsor lesz, amely még előadás közben is változik.” Végül még az is hozzátette:  „Rengeteg dolog volt, ami most, a helyszínen pattant ki a fejemből és működött, így a következő alkalomra már be is építem az anyagba fix elemként.”. Új felvetések, még lényegesebb kérdések vetődtek fel az evolúció és a teremtés kapcsán, még több, még jobb poénok születtek, az est összeállt, kiforrott. A Corvin Dumaszínház pedig egyfajta „kultúrbarlangként” veszi át az ősbemutató helyét.

Az élmény mindenkinek garantált, akár látta azt a bizonyos előadást, akár nem. Ráadásul az új bemutatóként is értelmezhető költözés egyben a következő mérföldkőnek is tekinthető az Evolúcióban. Szombat este (szemptember 22-én) tehát Kovács András Péter segítségével népes állatsereg lepi el a színpadot, Ádámmal, Évával, Noéval, Mózessel, Darwinnal, és persze hétköznapi ősemberekkel kiegészülve.

És persze jön a bicikliző kígyó is…

Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Corvin Dumaszínházban (1082 Budapest, Corvin sétány 1/b. Telefon: +3630/680-5263) kaphatók. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr804789602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása