Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

A Balatonnál beszerezhető véraláfutás Dombóvári Istvántól

2013.06.09. 19:52 - RedLemon

Az idei DumaFüred fesztivál is számos meglepetést tartogat a látogatóknak. Az egyik, amit most kikotyogunk Dombóvári István Szubdurális hematóma című önálló estjének a debütálása. A részletekről az előadás kiötlőjét és főszereplőjét kérdeztük.

 Valószínűleg nem csak nekem jut eszembe az esteddel kapcsolatban legelőször, hogy vajon miért Szubdurális hematóma a címe?

- Kb. 10 éves koromban elütött egy autó, és a fejemre kapott ütéstől lett egy hematómám. Leromlott a tanulmányi eredményem, és a családom szerint el is hülyültem. Ebből lett az a személy, akit ma humoristaként ismerhettek. Amúgy sokan tényleg csak azért jöttek el az előadásra, hogy megkérdezzék, miért is ez a címe. Szóval mégis jó ötletnek bizonyult ezt adni az estnek.

 A Szubdurális hematómával idén fogsz debütálni a balatonfüredi Nagysátorban. Hogyan épül fel, és mennyiben lesz más, mint a többi Szubdurális est?

- Szerkezetében nemigen tér el egy megszokott stand-up esttől, max. annyiban, hogy itt nem vált le senki. Az elvárt stand-up törzsanyagon kívül lesz majd interaktív játék a közönséggel, vetítés, és természetesen a közelmúlt eseményeinek alapos kibeszélése. Igyekszem speciális számokkal készülni, és valahogy mindenképpen beleszövöm a Balcsit. Meg hát remélhetőleg sokkal többen eljönnek, hiszen a Nagysátorban bőven elférnek.

 Hogy érezted magad a tavalyi DumaFüred fesztiválon?

- Óriási élmény volt! A Nagyvázsonyi Humorfesztiváljaink is emlékezetesek voltak számomra, de amióta Balatonfüredre költöztünk, mindez kiegészült még azzal a lehetőséggel, hogy a délelőttöket és a délutánokat a Balatonban töltsük. Este pedig a Nagysátorban csodálatos közönség és hangulat vár ránk. Hát kell ennél több?

 Van még olyan előadás a fesztiválon, amit szívesen ajánlanál a közönségnek?

- A kollégák 18:30-kor kezdődő önálló estjeit ne hagyják ki! Azon kívül pedig a július 26-án, 23:00-kor kezdődő Best of 2012/13 Rádiókabaré válogatást említeném, és a július 30-i, 20:30-kor kezdődő Rádiókabaré felvételen is ajánlott megjelenni.

Szerinted mitől olyan különleges a DumaFüred fesztivál?

- Mert annak ellenére, hogy egy 1000 fős nagysátorról beszélünk, a hangulat családias. Itt van igazán lehetőség arra, hogy a Dumaszínház humoristáit kedvelő közönség, és a Dumaszínház társulat beszélgetni tudjanak egymással, amit én személy szerint rendkívül fontosnak tartok.

 Várunk mindenkit szeretettel és szórakoztató előadásokkal július 26-a és augusztus 4-e között Balatonfüreden a Dumafüred Fesztiválon.DumaFured_Dombovari.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr485352895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása