Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Elkezdődött DumaFüred fesztivál

2013.08.01. 16:12 - RedLemon

A DumaFüred fesztivál első hétvégéje után nyugodt szívvel kijelenthetjük, érdemes volt rá ennyit várni.

- Ez az ember nem normális! – fordult hátra egy előttem ülő, könnyeit törölgető hölgy Aranyosi Péterre célozva, aki pedig még csak most lendült bele igazán. A DumaFüred fesztivál nyitóestjén a Duma Jam előadáson igazi örömzenének lehettünk fül és szemtanúi. Mint tudjuk, ha Böde jön, akkor jön. Most azt is megtanultuk, hogy ha egyszer Aranyosi beindul, akkor ott nincs kegyelem. A Dumaszínház estek törzsvendégei gyakran láthatták már Petit megőrülni a színpadon, most ráadásul ott állt mellette Hadházi László és Litkai Gergely is, akik két oldalról hergelték a miskolci fiút, kíméletlenül lecsapva az általa szórt magaslabda sorozatokat, miközben azt lehetett érezni, hogy a publikum legszívesebben időt kérne, hogy egy kicsit kiszusszanja magát, mielőtt folytatódik az őrület.

Dumafured_telthaz kicsi.jpg

Folytatódott is, méghozzá az év legjobb rádiókabaré jeleneteinek füzérével, olyan színészek tolmácsolásában, mint például Elek Ferenc, Aradi Tibor, Lengyel Tamás vagy Vida Péter. További ínyencség volt még a szombati Duma Aktuál előadás, ami az elmúlt hónapok történéseit dolgozta fel öt különböző nézőpontból. Művészet és kultúra, vetítések, videók és váratlan színpadi elemek keveredtek helyszíni tudósításokkal, indokolatlan táncbetétekkel, Wahorn András szólóval, emlékezetes Litkai elemzésekkel és Hadházi gondolatokkal, Kiss Ádám párválasztási tanácsadásaival.

Csenki Attila és Benk Dénes közös estjén is hangsúlyt kapott a vetítővászon és az improvizáció, az aktualitások mellett pedig egy egész generáció alapműve, az Ablak-Zsiráf című könyv kreatív analizálása is terítékre került, a sátorban helyet foglaló nézők legnagyobb örömére.

A szombati All Stars előadásra hetek óta gazdára lelt minden belépő, és bár le lehetett volna ejteni egy gombostűt, csak nem volt hova. Az est négy fellépője, Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, Kiss Ádám és Kőhalmi Zoltán parázs hangulatot varázsolt a balatonfüredi éjszakába, sokan a sátor mellé ülve szerették volna hallgatni kedvenceiket, de már ott sem volt hely.

Hadházi László Méd in Hungeráj című önálló estje is osztatlan sikert aratott, valamint az idén először a fesztivál programjai közé bekerült Duma Impró előadásról is az derült ki, hogy egy igazi jutalomjáték. A rendkívüli színészi képességekkel megáldott humoristák (Mogács Dániel és Janklovics Péter) brillíroztak átlagon felüli humorérzékkel megáldott színészekkel, és természetesen a klasszikus stand up előadásokból sem volt hiány, fellépett még Bellus István, Bács Miklós, Hajdú Balázs, Kertész Ricsi, Pataki Balázs, Szobácsi Gergő, Szöllősy-Csák Gergely és Tóth Edu.

Hadhazi_nevettetkicsi.jpg

- Eredetileg mi a Bikini koncertre érkeztünk, azt hittük, hogy ebben a sátorban lesz, és a bejáratnál szóltak, hogy itt perceken belül egy Dumaszínház előadás kezdődik. Még nem voltunk ilyenen, így gondoltuk, megnézzük – meséli egy apuka a kijáratnál.

- Hogy érezték magukat?

- Nem látszik rajtam? Még mindig fáj az arcom a nevetéstől. Szeretjük nagyon a Bikinit, de most inkább megnézzük a következő előadást, de lehet, hogy pár napra itt maradunk, vagy akár egész hétre. Nem tudom. Ezt még meg kell beszélnem a feleségemmel, nem látta valahol?

A feleség negyven percen belül szerencsére előkerült, DumaFüred napibérletekkel felszerelkezve, és ez még csak az első pár nap az idei DumaFüred fesztiválból.

Vár még ránk egy Hadházi László és Bruti közös zenés produkció, egy Dumaszvingház jazz up comedy (Kovács András Péter, Janklovics Péter és Illés Ferenc közös előadása), visszatérő vendégként a L’art pour L’art társulat is tiszteletét teszi a balatonfüredi SunCity nagysátor színpadán, valamint meg tudjuk még tekinteni Badár Sándor és Dombóvári István önálló estjét is.

Lesz még itt látnivaló bőven, a Dumaszínház vs. Beugró előadástól kezdve a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter közös estjétől a következő szombat esti Duma Jam-ig, ahol az is kiderül, Aranyosi Péter és társai tudják-e fokozni azt, amit a nyitóesten bemutattak.

A válaszra hamarosan a helyszínen fény derül.

Vicces_pillanatok_a_Dumafuredenkicsi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr195438511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása