Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Showder Klub a kulisszák mögött (1.rész)

2010.10.15. 01:45 - kcsabi

Címkék: showder klub benk beliczai dombi trabarna

Hogy készülnek a fellépés előtt a humoristák? Meditáció? Energiaital? Kávé, konyak, cigi? Üldögélés, vagy hosszú lépés? Még egy utolsó szövegolvasás? Skálázás? Vajon mi jár a fejében egy dumagépnek, mielőtt a csőre töltött kamerák és mikrofonok elé lép? Régóta foglalkoztatnak ezek a kérdések, hétfőn pedig bejutottam a Showder Klub felvételére. Megállás nélkül kocogtam a színfalak mögé…

Beliczai Balázs már javában üldögélt egy útjába eső széken. Rendíthetetlen nyugalmából puhatolózó kérdéseim még nem, de a hamarosan érkező stylist, Lakatos Márk viszont hamar kimozdította. A divat-, és stílustanácsadó korai télapóként zsákszerű puttonyba hozta – no, nem a meleget, hanem – a Dumaszínházas fiúknak szánt ruhákat.

A mindig precíz Benk Dénes, a motorhang-spíler Trabarna, Balázs és persze a szezon-premier házigazdája, Dombi komoly kötelességtudattal álltak szeme elé, hogy egyenként vívják meg a harcot Márkkal. Utóbbit a trendek és a szakmai elkötelezettség motiválja, előbbiek viszont szeretnék, ha a poénjainkon nevetne a közönség nem az öltözködésükön. Dénes bátor ellenérvekkel támadt, amit Márk a „Te törődj a humorral, ahhoz értesz, a stílust és a ruhát pedig bízd rám!” - felkiáltással vert vissza.

A nehezen kiharcolt kompromisszum után Dénes kicsit feszülten igyekezett találni egy zugot, ahol zavartalanul végiggondolhatja az előtte álló feladatot, Balázs a zűrzavar közepén folytatta szinte meditatív szemlélődését, míg Trabarna az öltözőn kívül készült föl, talán még ilyenkor is friss motorhangokat keresgélve az utcazajban. Komoly izgalomnak, idegtépő lámpaláznak, idegességnek nyoma sem volt.

Dombi egy időre eltűnt, de mikor visszatért, szemében sokat mondó, megszállott fény csillogott, ekkor minden jelenlévő tudta, hogy valami készül…

Csakhamar kiderült, Jászkarajenő élő nevezetessége komoly személyiségváltozáson meg keresztül. Lacika, a sminkes, afféle tettestársként segített megfogalmazni az adás műsorvezetőjének új identitását. Az eredmény megdöbbentő:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eközben az összeszokott stáb technikailag felkészült, a bemelegítő ember, Kuksi feltüzelte a közönség lelkesedését, végül a fiúk is elérték a megfelelő üzemi hőmérsékletet, így semmi akadálya nem volt, hogy induljon a show. Felcsendült a főcím, majd több mint egy órán keresztül nem volt megállás. A végén pedig jött a csattanó, amire egy néző sem számíthatott.

Hétfőn este (október 18. 22.20, RTL Klub) minden kiderül...

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr412373093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kackias 2010.10.18. 16:26:10

először azt hittem elaludtak a biztonságiak ésbeszabadult egy emó-na ebből hogy jönnek ki?(gondoltam...) de jól még kristóf is meglepődött!

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2010.10.18. 18:26:19

@kackias: Nem tudom tudod-e, de te vagy ennek a blognak az első és egyetlen hozzászólója! Szép munka! :D

kcsabi 2010.10.20. 01:19:22

Nem történt semmi komoly, csupán ami egy humoristával gyakran előfordul: viccelődés.

Dombi és Csonka András évekre visszamenően jó kapcsolata nem romlott meg, nincs semmi probléma.

Az adás rendben lement tegnap este, semmi ok az aggodalomra...:-)

zugmanager 2010.10.21. 19:26:47

évekre visszamenő jó kapcsolata.... igen.... biztosan. hagyjuk már. Nyilván nem rugták ki, csak elbeszélgettek vele, hogy mit lehet és mit nem.

Egyébként rém gyenge volt az 1. rész. reméljük fejlődni fognak

Bodor Laci :D /Kistelek/ 2010.10.23. 22:20:49

igaz voltak visszatérő poénok de szerintem jó volt , azért dombi nem volt túl sokáig emo szerelésben
süti beállítások módosítása