Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Showder Klub a kulisszák mögött (4.rész)

2010.11.15. 07:45 - kcsabi

Címkék: showder klub bödőcs hajdú hadházi mogács

Közvetlenül a színpadra lépés előtt mit csinálnak a humoristák? Az ideges járkálástól a nyugodt szivarozásig igen széles a skála. Mindenki habitusának, lelki állapotának megfelelően készül, elmélázva, meditálva, mosolyogva. Pillanatképek a háttérből…

A felvételnek otthont adó étterem dohányzásra kijelölt részén füstölgő Buddhaként ült Hadházi László, kezében méretes szivarral. Kérdő tekintettel érdeklődtem, nem fél-e attól, hogy elkésik. „Ezt még elszívom és megyek” – mondta minden kétséget kizáró hangon, majd hozzátette: „Nélkülem csak nem kezdik, én vagyok a műsorvezető!”. Igaza volt. Nélküle nem kezdték.

Az előző bejegyzésben már felvillantott biztonsági őr-kaland után az öltözőben találtam a magyar humor Bödőcs Tiborát, Bödőcs Tibort. „Búcsúszentlászló oroszlánja”, mint mindig most is jókedvűen várta, hogy a reflektorfénybe szólítsák. Persze Tibinek minden oka meg volt az örömre. A nyáron oltárhoz vezette menyasszonyát, előtte pedig Karinthy-gyűrűvel tüntették ki a Magyar Rádióban. A díjat és az ifjú asszonyt most ugyan nem hozta magával, de így is mindenre volt egy szellemes megjegyzése, poénja.

A feszültséget persze mindenki máshogy vezeti le. Hajdú Balázsról lehet tudni, hogy régebben Buddhista Egyetemre is járt. Talán az ott tanultakat fejlesztette tovább, nem tudom, de az biztos, hogy gyakran végez papírmeditációt. Most is így történt. A módszerről később itt a blogon lesz még szó, most legyen elég annyi, tévesek a pletykák, miszerint ennyire lelassulni csak akkor lehet, ha valaki nyugtatóra iszik alkoholt!

A rutinos Showder Klub stáb sem látott még olyat, hogy egy volt politikus térjen be a díszletek mögé. Most viszont ez is megtörtént. Az önkormányzati választásokon rengeteg rajongót, ámde annál kevesebb szavazatot szerzett erzsébetvárosi ex-polgármester- jelölt, Mogács Dániel érkezett csendesen, de méltósággal. Keveset beszélt. Barátságos távolságtartással tűrte a sminkelést és kevés szót ejtett arról, hogy mára a Nemzetközi Magyar Általános Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, elnök-vezérigazgatója lett. Mégis mindannyian tudtuk, hogy ő az. Ő maga Dr. Mogács

 

 (Showder Klub, 2010. november 15. 22.20, RTL Klub)

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr872449387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása