Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Duma Koncert: Jutalomjáték zenével

2010.11.19. 00:26 - kcsabi

Címkék: pataki három kismalac kap bruti dumakoncert janklovics

Klubhangulat, gyertyafény, száj-, és húrtépés a színpadon. Sikeres koncertet adott a Dumaszínház maroknyi csapata kedden, a New Orleans Music Pub-ban, a Három Kismalaccal kiegészülve. Duma Jam-be hajló párbeszéd, tematikus műsorrend, virtuóz szájharmonika szóló, ukulelére komponált abszurditás, slágerek és újdonságok a főpróbának álcázott, első Duma Koncerten.

Közvetlenül a koncert előtt az öltözőben rendes rock zenekari hangulat uralkodott. Volt, aki még a szöveget gyakorolta, mások a vacsora utolsó morzsáin rágódtak, de vicces beszólásokból sem volt hiány. Bruti tekintélyes felsőtestén már ekkor egy méretes gitár pihent, amit ura és parancsolója időnként zenére fakasztott, leginkább figyelmeztetés nélkül. A feszültség érezhető volt, majd Kovács András Péter (KAP) kiáltotta el magát: „Olyan lesz, mint egy nyilvános főpróba! Gyerünk!” És mentek…

A színpad mellett-mögött három helyen számoltam meg a dalsorrendet kiragasztva. Mindegyiken tollal javítottak a szövegbe, vagyis még az utolsó pillanatokban is alakult a műsor. KAP és Bruti a nézők elé penderült, majd bele is fogtak…egymás piszkálásába. A poénos ugratásokat jól vette a közönség, de aztán persze előkerültek a hangszerek is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tematikus blokkokra bontott este elején még a nézőknek tanítani kellett a tapsot, a vége felé viszont már komolyan számítani lehetett néhány színpadra repülő fehérneműre. A fokozódó hangulatban olyan slágereket hallhattunk, mint Az idegen kívüli lény, a Miért fáj a szerelem?, CBA-dal, Medvelány, Háromlábú bogár, a Gyere, sírj a vállamon vagy éppen a Három Kismalac abszurd egy – másfél percesei közül – többek között a Főzőcske, a Parkban, a Pataki vagy a Hülye állatok. Az Óda a magas lányokhoz című dalt pedig a közönségből kiválasztott lánynak, Angie-nek énekelte KAP és Bruti, mély átéléssel.

 

Az este egyik csúcspontja minden bizonnyal az volt, amikor Bruti AC/DC-t rögtönzött Pataki Balázs ukuleléjén, mielőtt a rock sztárlelkű informatikus-humorista elénekelte a Úgy szeretnék egy hárommellű nőt című dalát. A szellemes szöveg mellett bepillantást nyerhettünk egy alig féléves ikerpár apukájának, alváshiánytól elgyötört lelkének vágyaiba.

Bruti és a Három Kismalac (Burszán Vera, Galambos Zoltán, Borovicz Tamás) zenei iránymutatása mellett KAP igazi energiabombaként volt jelen a színpadon. Énekelt, szájharmonikázott, táncolt, még hangszert is utánzott szájjal, no, meg persze szövegelt. Bruti és Pataki Balázs gitározni tanították a jelenlévőket, , így nem csoda, hogy a szünet után érkező Janklovics Péternek már csak a koronát kellett feltennie az estére. Feltette.

A dalnak aztán vége lett, és a kísérleti zenés műsort sikerrel zárta a muzikális társaság, így ha a közönség is szeretné, lesz folytatás. És miért ne szeretné?

Ajándékul fogadjatok el két dalt a múltból:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr542458428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása