Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Bellus István ismeretet terjeszt: Az Internet

2011.05.16. 07:35 - kcsabi

Címkék: ismeretterjesztés bellus

Bellus István rovata

Minden ember életében elérkezik a pillanat, amikor felteszi magának a kérdést arra vonatkozóan, hogy egy-egy használati tárgy voltaképpen hogyan készül. Ismeretterjesztő sorozatunkban Bellus István segítségével megismerkedhetünk olyan hétköznapi eszközök születésének titkaival, melyekről ez idáig nem sikerült információkat begyűjtenünk. A gyufa, a WC papír és más tárgyak születése mellett megtudhatjuk azt is, hogyan lesz egy magból szék, vagy egy gyümölcsből autógumi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma megtudhatjuk, hogyan készül az Internet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Sokan azt gondolják, hogy ehhez is Bill Gates-nek van köze, de nem. A kicsi Bill édesapja ablakosműhelyében dolgozgatott, amikor az Internetet feltalálták.

2. Szintén téves az a feltételezés, hogy Fásy Ádámnak köze lett volna a www protokoll elterjedéséhez, ugyanis ő azokban az időkben énektanárhoz járt, aki sohasem volt otthon.

3. Ellenben Timothy John Berners-Lee sohasem dolgozott ablakosműhelyben, és énektanárhoz sem járt. Egy kedd reggel arra ébredt, hogy kifejlesztette a HTML és a HTTP protokollokat, így neki egyedül a Földön nem úgy lett otthon Internet, hogy visszakapcsolta a UPC.

4. Ezután számítógépek millióit kötötték össze kábelekkel, hogy minél több és jobb minőségű pornófilmet lehessen nézni munkaidő alatt, vagy csak úgy bármikor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr602907315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása