Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Nagyvázsonyi dumák - Hadházi László

2011.06.24. 22:14 - kcsabi

Címkék: hadházi nagyvázsony nagyvázsonyi dumák

Még 18 nap a nagyvázsonyi OTP Dumavölgy-Humorvár-ig!

Közeledik a Dumaszínház hagyományos nyári humortábora, ennek apropóján sorozatunkban a társulat tagjait nagyvázsonyi élményeikről faggatjuk...

Hadházi László percekkel az előtt lett a beszélgetőtársam, hogy belépett volna a Magyar Rádió Márványtermébe. Jöttek mentek az emberek, jókedvű zsongás uralta a folyosót és a termet egyaránt, érezhetően készült valami izgalmas dolog. Talán nem volt időszerű Lacit Nagyvázsonyról kérdezni, de ha már lehetőségünk volt beszélgetni pár percet, gondoltam, miért ne?

A kollegák szerint Nagyvázsonyban semmihez nem fogható hangulat uralkodik, ezért különösen jó ott fellépni. Te hogy érzed?

Pontosan így gondolom én is. Az egy speciális humor-fesztivál. Nem rohan haza senki, nem megy a busza, nem sajnálja az időt, nem kell másnap dolgozni menni. Mindenki oldottabb kicsit, és nyilván azért utazik oda, mert érdekli ez a műfaj.

Valaki mondta, hogy nektek ez inkább pihenés, mint munka…

Inkább alkotótábornak nevezném, mint pihenésnek, hiszen a fellépésre oda kell figyelni, és a Rádiókabarét veszünk fel, azt pedig meg is kell írni. Úgy tűnhet, hogy ez egy könnyed dolog, de azért van az emberben feszültség, hiszen mégsem mindegy, mit adunk ki a kezünkből. Persze másabb ott írni is, mert a hétköznapokban nehéz összeszervezni a közös munkát, ott meg sokan vagyunk, ha valaki elakad, a mások szobában ott egy szerzőtárs, megmutatjuk egymásnak a nyersanyagot és segítünk. Hiszek a csapatmunkában és nagyon is szeretem. A legnagyobb élmény nekem ez, hogy együtt dolgozunk.

Igaz, hogy legendás mesterszakács vagy? A társulatban az a hír járja, hogy Nagyvázsonyban Hadházi Lacié az Arany Fakanál…

Ó, hát valamelyik évben csináltam nekik egy lecsót. Mivel senki nem tud főzni, könnyű legendának lenni. Vakok közt félszemű a király. Ennyi. Rajtam mondjuk, nem múlik, tőlük függ lesz-e idén ismétlés. Kell hozzá bogrács, tűzrakó hely, meg pár alapanyag. Szoktam otthon is tüzet rakni, nálunk ez nem olyan nagyon rendkívüli, de nekik, városlakóknak ez nyilván nagy esemény.

Szívesen beszélgetnénk még tovább, de egyelőre be kell fejeznünk, hiszen Lacit invitálják a terembe, kezdődik az ünnepség. A Dumaszínház humorpartizánját ugyanis meggyűrűzik, mondhatnák hosszú évek munkája után ma hivatalosan is eljegyzi magát a humorral. Néhány perccel, ünnepélyes pillanattal és vicces köszöntő-, majd köszönő beszéddel később Hadházi László, Karinthy-gyűrűs humorista fogadja a gratulációkat a kollegáktól, barátoktól, családtagoktól. Mindenki vele szeretne kezet rázni, fényképezkedni, később a közösségi oldalakon pedig ezres nagyságrendben érkeznek a biztató, örömteli hozzászólások, jókívánságok.

Később még telefonon beszélünk pár percet és mikor azt firtatom, elhozza-e majd Nagyvázsonyban frissen kapott gyűrűjét, megmutatja-e majd a rajongóknak, ha látni akarják, válasza gyors és határozott. „Természetesen elhozom, és bárki meg is nézheti. Egyrészt nagyon örülök neki, büszke vagyok rá, másrészt pedig úgy ráhúztam az újamra, hogy nem tudom levenni…”

A részletes műsorterv megtalálható a Dumaszínház honlapján (www.dumaszinhaz.hu) is. Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8. Telefon: 06-30-680-52-63) kaphatók.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dumaszínház a Facebookonhttp://www.facebook.com/dumaszinhaz

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr193012516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása