Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Egy éves a Stand-up Express

2012.02.16. 01:06 - kcsabi

Címkék: alexander stand up express tóth edu teshky andrassi

Tóth Edu és a felkötnivaló nadrág - népmesei stílusban valahogy így hangozna a cím. Miért? Mert ennek a pergő nyelvű fiatalembernek nem lesz könnyű dolga következő Stand-up Express-en. Angolul kell nagyon viccesnek lennie. Két nővel is meggyűlik majd a baja. Egyikük igazi sztár-komika a tengerentúlon, tévéműsorral és rengeteg rajongóval. A másik pedig szinte visszatérő vendég. Nem elég, hogy magyaros neve van, lényegében vele indult a Stand-up Express. Hajrá, Edu! Szorítunk Neked!

 

A nemzetközi humor tavaly februárban tört be Budapestre, amikor első alkalommal szállhattunk fel a Stand-up Express-re. Napra pontosan egy évvel később, 2012. február 22-én a már hagyományos, angol nyelvű előadássorozat keretén belül egy valóban különleges előadással ünnepelhetünk. A fáradhatatlan szlovén humorista, konferanszié és stand-up aktivista, Andrej „Tesky” Tezak szervező munkájának hála Tóth Edu két csinos és tehetséges fellépő társat kap maga mellé.

Andrea Andrassy volt a meglepetés-vendég az első Stand-up Express alkalmával. „A horvát hölgy percek alatt alapozta meg a hangulatot teremteni, pedig meglehetősen sikamlós témához nyúlt. A férfi-nő kapcsolat hálószobatitkait, a párok egyéni-, és társas problémáit, és az embereket vezérlő állatias ösztönök kockázatait és mellékhatásait dolgozta fel, amit a nézők feszengés helyett hangos nevetéssel és lelkes tapssal jutalmaztak. Külön dicséretet érdemel a művésznő tisztelgése a magyar nyelv előtt, egy rövid felolvasással.” – írtuk róla akkor, és semmi okunk azt hinni, hogy ez alkalommal másképp lenne.

Az est igazi szenzációja – és egyben első számú fellépője – viszont Dana Alexander. Kanada egyik legnagyobb sztár-humoristájáról van szó, aki „a férfiak uralta stand up comedy világában” is kiemelkedő tud lenni. Stílusa egyszerre szókimondó, könnyed és tiszteletlen. Műsoraiban kendőzetlenül beszéli ki magánéleti problémáit, a meleg barátait és az őrült jamaikai családját, de nem kerüli a globális, vagy éppen társadalmi kérdéseket sem. Mindezt persze egyedi perspektívából, finom nőiességgel teszi, miközben felsejlik elképesztő műveltsége is. Ízelítő és kedvcsináló gyanánt két rövid videó Dana Alexanderről:

 

Halifax Humorfesztivál, 2010

 

A Comedy Now! című televízió műsorban

Tóth Edu tehát a két hölgy mellett igyekszik majd érvényesülni a színpadon. Nem lesz könnyű dolga, de azért őt sem kell félteni. A pergő nyelvű, és időnként önmagát is meglepően energikus fiatalember 2010 decemberében csatlakozott a Dumaszínházhoz, azóta viszont rendületlenül szórakoztatja közönségét és környezetét. Önálló est, szlovén stand up körút, hagyományos és jótékonysági fellépések, Hunglish és Stand-up Express estek után a Showder Klub utóbbi évadában már műsorvezetőként is szerepelt. Most viszont karrierje egyik legnagyobb feladata vár rá, hiszen a nemzetközi mezőnyben most két nagyon poénerős hölgy mellett kell helyt állnia. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül…

Jegyek a www.dumaszinhaz.hu, a www.jegy.hu oldalakon, az Interticket jegyirodákban és a Godot Dumaszínházban (1075 Budapest, Madách u. 8.) kaphatók. A Stand-up Express programja követhető a Dumaszínház hivatalos oldalán és a Facebookon (http://www.facebook.com/pages/Stand-up-Express/192731604088038) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr644116040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása