Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Mi mást csináljunk a DumaFüred alatt? Borhetek és Anna-bál

2012.07.26. 13:03 - ismerthumorista

Címkék: Balatonfüred DumaFüred

A DumaFüred esti program, de mihez kezdjünk nappal? Pihenés, strandolás, ráhangolódás. Ez is lehetséges, de miért ülnénk a szálláson, ha annyi látni-, és látogatni való hely és rendezvény vár minket Balatonfüreden? Ajánló.

 Borfest 102.jpg

A DumaFüred fesztivál tíz napja tartalmas szórakozást ígér esténként. Humor, zene, tánc, a balatoni nyár minden élményével, és az emlékekkel, amire mindig jó lesz visszagondolni. De miért hagynánk üresen a nap többi részét? Balatonfüred nem véletlenül kedvelt turistacélpont, hiszen számtalan érdekes, hangulatos hely, történelmi érdekesség vagy éppen hangulatos rendezvény található, látogatható itt.

Sétáljunk nagyot. Ezt tehetjük önállóan, vagy éppen szervezett keretek között, mondjuk a Reformkori sétán, ahova időnként még humoristák is csatlakoznak. Így még keresni sem kell a Jókai-villát, az Anna Grand Hotelt, a Füredi Panteont, a Gyík szobrot, az Állami Szívkórházat, a Tagore-sétányt, és az ott látható szobrokat (Deák Ferenc, Széchenyi István, Kisfaludy Sándor mellett látható a Lantos lány szobra, Blaha Lujza Emlékpadja, a Halász és a Révész, valamint a Rózsakert is). Szintén tematikus utat járhatunk be a Savanyúvíz és környékének bejárásával, mindezt a Látogatóközpont szervezésében (Balatonfüred, Blaha Lujza utca 3.)

Érdemes megnézni a kikötőt, a Városi Múzeumot, a Horváth-házat, a Kerek templomot, a Posta-házat és a Balatoni Borok Házát is, de nem jelent kisebb élményt a Vaszary Villa sem, ahol a galériában időszakos kiállításokat is meg lehet tekinteni. A műemlékek sorában további érdekességet jelenthet a Szent Mihály templomrom, az Eszterházy-kúria, a Széchenyi-kastély, a Gombás-kúria, és a Magyar Játékszín hat megmaradt oszlopa a Kiserdőben.

A Balaton vizében, vagy az Annagora Aquapark medencéiben való pancsolás után, az esti mulatság és a nappali séta fáradalmait akár a Tibor fürdőben is kipihenhetjük, vagy – szigorúan gyógyulási céllal – felkereshetjük a „legendás vizű” Kossuth Lajos forrás ivócsarnokát. Kicsit távolabbi kiránduláshoz a Koloska-völgyet, a Jókai-kilátót, a Lóczy-barlangot, vagy éppen a Baricska-csárdát javasoljuk, de aki tíz napot Balatonfüreden tölt, annak mindenképpen el kell látogatnia a szomszédos Tihanyba is.

Miután kirándulással, városnézéssel, történelmi múltidézéssel és némi regenerálódással is eltöltöttünk némi időt, még mindig nem kell unalmas nappalokkal számolni. A sűrű programot ígérő esték előtt nap közben is választhatunk számos rendezvényből.

2012. július 27. – augusztus 1.
Magyar Köztársaság Ifjúsági és Serdülő Bajnokság
Balatonfüredi Yacht Club, Balaton
 
2012. július 27. 17.00
Herend-Héjja Divatbemutató
Vaszary Villa
 
2012. július 28.
A 187. Anna-bál
Anna Grand Hotel
 
2012. július 26. – 29.
Az Anna-bál kísérőrendezvényei (szívhalászat, operagála, koncertek)
Gyógy tér, Kisfaludy Színpad, Balaton
 
2012. július 29. 9.30
Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának műsora
Kisfaludy Színpad
 
2012. július 29. 10.00
Az opatijai Klapa Volosko női kórus műsora
Kisfaludy Színpad
 
2012. július 29. 10.45
A 187. Anna-bál szépe és udvarhölgyei bemutatkoznak, majd lovas huszár kísérettel sétakocsikáznak a városban
Kisfaludy Színpad, belváros
 
2012. augusztus 4.
Nagyhajós OB I. forduló
Balaton
 
2012. augusztus 4.- 26.
Borhetek
Tagore sétány

Természetesen azoknak is adódnak lehetőségek, akik a kulturális programon, történelmi látnivalók helyett inkább a nyári Olimpia történéseit szeretnék nap közben figyelemmel kísérni. Az Annagora Aquaparkban – közvetlenül a Sun City mellett – a londoni játékok teljes ideje alatt, minden nap, nagyképernyős tévéken kísérhetik figyelemmel a fürdőzők a sporteseményeket, a külön erre a célra kialakított szabadtéri és fedett hűvös területein. 

Minden lehetőség adott tehát, hogy a DumaFüredet egyéb programokkal és persze pihenéssel kiegészítve egy komplett, aktív nyaralássá bővítsük Balatonfüreden és környékén. Aki pedig inkább a szemének hisz, nézze meg alkalmi idegenvezetőink, Csenki Attila és Felméri Péter ajánlását.

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr334679555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása