Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

Oroszlánt gyógyító matiné

2012.10.04. 15:45 - kcsabi

Címkék: jótékonyság Vidám Oroszlán

A meghatottságtól kicsorduló örömkönnyekből indultunk és sírva röhögés lett a vége. A jótékonysági humorváltó végigrobogott a Corvin Dumaszínházon vasárnap. Az első fellépő igazi meglepetés volt a közönségnek, hiszen maga a Vidám Oroszlán, azaz Veronika vette kezébe a mikrofont, utána viszont megérkezett a segítő szándékú humorválogatott is. A műsornak vége, de aki segíteni akar, most tud csak igazán…

Semmi meglepő nincs abban, hogy egy mozgásában erősen korlátozott, 8 éves kislány, aki ráadásul SDR operációra vár – kissé fáradtan érkezik a neki rendezett Dumaszínház előadásra. Az viszont már kicsit furább, amikor kiderül, hogy a fáradtság oka az előző napi Sárkányhajó verseny, amit még nem sikerült kipihenni másnapra…

blog.jpgIzsó Veronika, a Vidám Oroszlán, kicsit elcsigázottan, de az arcán szélesre húzódó mosollyal ült le a Dumaszínház színpada előtti asztalukhoz. Szülei állhatatos és kitartó munkájának köszönhetően szombaton Esztergomban rendeztek jótékonysági sárkányhajó versenyt, másnap pedig a stand-up comedy otthonában, a Corvin Dumaszínházban volt hasonlóan jó szándékú műsor. A szinte teljesen megtelt nézőtéren várakozással teli, meghatott csend követte a kis hölgyet és szüleit, akik a műsor elején felmentek a színpadra, hogy pár szóval megköszönjék a segítséget. Ekkor csordultak ki az első meghatott örömkönnyek.

Veronika nem érezte rosszul magát a stand-up comedy világának reflektorfényében, bátran, hatozottan beszélt a mikrofonba, szavait nem csak a közel 250 vendég, de a kulisszák mögött várakozó fellépők is mosolyogva hallgatták. Az első fellépőnek, Litkai Gergelynek nem is volt könnyű dolga, amikor a kislány után kijött a takarásból. Elég nehéz megnevettetni a végletekig meghatott, gondolataikba merült, könnyeiket nyelő nézőket. Szerencsére Gergő nem ma kezdte a humor-szakmát, így az érzelmes pillanatok utáni megilletődöttséget csakhamar a felhőtlen kacagás váltotta fel.

Lorán Barnabás, Hajdú Balázs, Mogács Dániel, Janklovics Péter, Kőhalmi Zoltán, Felméri Péter, Rekop György, Benk Dénes, Kormos Anett, Tóth Edu és Beliczai Balázs szintén hatalmas lelkesedéssel tették hozzá a magukét a műsorhoz. Gyors egymásutánban számtalan világlátás, stílus, humor-irány váltotta egymást, a közönség pedig remekül tudott alkalmazkodni mindenkihez. Önfeledt kacagás, taps és ováció jelezte, hogy ezen a napon a vidámságnak szó szerint gyógyító ereje van. Néhány percre talán Veronika szülei is ki tudtak kapcsolódni, képesek voltak felszabadultan nevetni, és a hétköznapok küzdelmében nekik is járt egy kis szünet.

Hihetetlen gyorsasággal telt el a három óra, a jótékonysági matiné hamar véget ért. A Vidám Oroszlán műtétjéhez ezen a napon valamivel több, mint hétszázezer forintot sikerült gyűjteni, ami nagyon jó hír. Ezúton is nagy köszönet mindenkinek, aki a matiné létrejöttében segítséget nyújtott, és persze azoknak is, akik a belépőjegy megvásárlásával járultak hozzá a sikerhez.

Ugyanakkor persze a cél még messze van, hiszen az SDR műtét 15 millió forintos költségének majdnem a fele hiányzik. (A még szükséges összegről a www.vidamoroszlan.hu oldalon lehet folyamatosan tájékozódni!) Éppen ezért kérünk mi is mindenkit, hogy ha tud, segítsen, akár készpénzzel, akár kapcsolatokkal, vagy jótékonysági esemény szervezésével!

“Vidám Oroszlán – Izsó Veronikáért” Alapítvány (adószám: 18295029-1-43)

e-mailinfo@happylion.hu

 www.happylion.hu       www.vidamoroszlan.hu

Facebook oldal: Happy Lion

A szülők:

Kránitz Anita: +36 20 5678 032

Izsó László: +36 20 53 555 53

 

Banki utalás esetén használható az Alapítvány (IBAN HU78 1171 8000 2045 3390 0000 0000 SWIFT: OTPVHUHB) vagy Vera magánszámlája is (IBAN HU70 11773195 00143941 00000000 SWIFT: OTPVHUHB).

A fellépésen készült képeket köszönjük Burszán Sándornak (http://burszanfoto.blogspot.hu/), aki szintén önzetlenül, ingyen és első szóra jött, hogy munkájával segítsen!

A képek megtekintetők a Dumaszínház Facebook-oldalán!

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr154817815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása