Dumaszínház

A stand-up comedy napi veleje. Csillagok, humor, egyebek.

Csatlakozz!

Friss topikok

A hónap humoristája: Szomszédnéni Produkciós Iroda

2013.02.06. 15:31 - kcsabi

Címkék: szomszédnéni béfé TSz a hónap humoristája

Szeptember elején indult játékunkban havonta keressük A hónap humoristáját. Szavazni egyszerűen, egy Facebook-alkalmazáson keresztül lehet. A győztes egy teljes hónapig viseli a kitüntető címet, de további 11 hónapon keresztül nem lehet rá szavazni.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs szorgalmas és termékeny szerzők, előadók. Legfőbb erejük a páros anyagokban van, függetlenül attól, hogy stand-upról, kabaréról, esetleg humoros videókról van szó. Múzsájuk és menedzserük ugyanaz, a határidő. Precíz, fegyelmezett alkotók, interjúalanyként viszont sosem lehet tudni, komolynak szánják a választ, vagy ez is a show része. Legutóbb a Thália színház előterében futottam velük össze, és nem is ok nélkül…

 2013 januárjában A hónap humoristája:

A Szomszédnéni Produkciós Iroda

azaz Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs

szpi_kicsi.jpg

Mennyire követtétek a szavazást? Számítottatok a győzelemre?

BéFé: Mit nyertünk már megint? Valaki megint feltett bennünket valami melegpornó szájtra?

TSz: Én az utolsó szavazási napon, öt perccel éjfél előtt ránéztem a szavazás állására. Azt kell mondanom, hogy akkor már számítottam a győzelemre.

Mit jelent számotokra A hónap humoristája cím?

BéFé: Azt mondták, hogy amennyiben nyerünk, akkor elkészítik az életnagyságú másunkat kartonból, és egy hónapig ott állunk a Dumaszínház bejáratánál. Ezzel egy régi vágyam fog teljesülni, végre készíthetek egy közös fotót saját magunkkal.

TSz: Az még nem tiszta, hogy akkor lesznek-e még fellépéseink a Dumaszínházban, vagy – ha már úgy is ott vagyunk kartonból – meg sem kell jelennünk? Ezt még tisztáznunk kell, azt hiszem.

Számítanak még ezek az elismerések egy Bonbon-díj után?

BéFé: Nem vagyunk „elismerés-junkiek”, de a Rádiókabaré Bonbon díja jól esett, mert az egy szakmai díj. Örülünk annak is, hogy Bödőcs, Hadházi és KAP mellett egy zsűri „A Szomszéd néni odaát van” című estünket beválogatta a jelenleg is tartó Thália Humorfesztivál versenyprogramjába. Mindezek persze semmit sem érnének, ha a közönség nem jönne, és nem nevetne az előadásainkon.

Mennyire követitek online a pozitív-negatív visszajelzéseket?

TSz: A saját oldalunkra érkező visszajelzéseket mindig elolvassuk, a pozitívokat megjegyezzük, a negatívakat megfontoljuk, majd egy erre a célra kifejlesztett eszköz segítségével elfelejtjük őket.

Mit tudtok kezdeni a mindennapokban a rajongással, ami körülvesz titeket?

BéFé: Úgy gondolom, inkább közönségünk van, semmint rajongóink. Egy alkalommal viszont felismertek bennünket egy elektronikai szaküzletben, és kaptunk kedvezményt egy vasalóra – az egy nagyon kedves gesztus volt.

TSz: Érdekes, hogy engem gyakrabban ismernek meg a hangom után, az utcán csak elvétve. Tehát amíg nem kezdek el hangosan magamban beszélni séta közben, nem fenyeget a mindennapi rajongás. Az viszont érdekes volt, amikor kértem egy bárban egy sört, és a mellettem álló fenyegető méretű úriember rám szólt: mondd még egyszer! Készségesen engedelmeskedtem, erre kiderült, hogy csak megismerte a hangomat. Ő fizetett.

Eltekintve a díjaktól, kinek vagytok hálásak azért, amit eddig humoristaként elértetek?

BéFé: A határidőknek.

TSz: És mindazoknak természetesen, akik ezeket a határidőket a nyakunkba varrták, és elég erősek voltak betartatni velünk.

Milyen célok lebegnek a szemeitek előtt most?

BéFé: Most Felméri Péterrel egy új, közös humoresten dolgozunk, aminek az lesz a címe, hogy „Akciós medve”. Ezt az előadást szeretnénk a lehető legtöbb helyen bemutatni. Így néz ki a trailere:

TSz: Továbbá szeretnénk még írni a „Szomszédnéni odaát van” című előadásunkhoz hasonló kabaréesteket, ahol szintén másokkal játszanánk közösen, illetve én készülök egy egyéni humoresttel, amelyben a stand-up mellett hangalájátszásos, mozgásos, vetítős, interaktív műsorszámok lesznek. Nem tudom pontosan, hogyan fog kinézni, csak azt, hogy április 30-án fogom bemutatni a Corvin Dumaszínházban.

Mennyiben számítotok magasabb elvárásokra ezek után a rajongóktól, különös tekintettel azokra, akik a FB-on is követnek titeket?

BéFé: Továbbra sem fogjuk megosztani a Facebookon, hogy hétfő van, mit ebédeltünk és hogy esik a hó. Poénok azért lesznek, ezért érdemes lájkolni a Szomszédnénit.

TSz: Szerencsére nincs mértékegysége az elvárásnak, úgy ahogy a poénoknak sincs. Tehát nincs az, hogy ezután legalább hatos poénokat kell írnunk. De természetesen igyekszünk egyre jobb előadásokat összehozni a nézőinknek.

 /Koncz Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://dumaszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr535065920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása